Szobába milyen növényeket ajánlotok?
Figyelt kérdés
Nagyon érdekes a szobám fekvése, nem igazán világos. Eddigi virágaim tápoldat és gondozás ellenére is kiszáradt. Volt sárkányfa, kaktusz ami piros és fehér virágot hoz. Egyik se bírta pár hétnél tovább. Most 30-40 centis fikusz van bent, semmit sem nőtt amióta megvettem. A szobában a hőmérséklet pont a legjobb úgyhogy ez nem lehet a gond.
Köszi az ötleteket!
/F/
2020. jan. 8. 17:27
1/6 anonim válasza:
Nálam diffenbachia, Calathea (network) van. Szeretem a mintás/színes levelű fajtákat, mivel nem virágzik semmi a viszonylag kevés nap miatt.
2/6 anonim válasza:
A levegő páratartalma fontos tényező, száraz levegő esetén napi akár többszöri vízpermetezés is hasznos lehet. A hely ill. helyszín változtatás nem tesz jót a növényeknek, tehát üvegházból, kertészetből lakásba kerülő növénynek akár több hét is kell, hogy "megszokja" az új helyszínt. "Túlgondozás" mindenképpen kerülendő. A "kaktusz ami piros és fehér virágot hoz" nyilván oltvány volt, kezdőnek nem ajánlott.
3/6 nemaRendőrség válasza:
Szerencsebambusznak nem kell sok fény és vígan elvan évekig.
Enyém már 5 éves, mióta földbe ültettem van 9 "kicsinye" (egyik másik 2x akkora mint az eredeti, majd 150 magasak).
Folyamatosan vízben kell állnia, semmi mást nem igényel(2x akkora az alátétem mint a cserép), pazarul elvan szórt fénnyel
4/6 anonim válasza:
5/6 anonim válasza:
6/6 A kérdező kommentje:
#5, olyan fikuszom van mint az első képen. Semmit sem nő, inkább csak szárad.
2020. jan. 8. 22:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!