Az a szagelszívó ami nincs kivezetve a szabadba, ér valamit?
Strangba nem, mert tűzveszélyes lesz a zsírtól.
Nem sokat ér a szénszűrős, a csere miatt költséges
#2 egy jó minőségű szagelszívó elvileg egy gramm zsírt sem szabadna hogy átengedjen a zsírlecsapatón (zsírszűrőn).
Nem olyan rég bontottam szét egy ismerősnél a szagelszívóját konyhaátépítés miatt. Kb. a másfél méteres ALU gégecsőben semmi zsírlerakódás nem volt, pedig napi szinten használták közel 2 évig.
Szagelszívó...
Valójában konyhai páraelszívó. A konyhában keletkező vízgőz elszívása lenne a feladata. Vagyis az lenne ha kivezetnéd.
Így csak keringeti a párás levegőt.
Aktívszenes szűrő igen kis hatékonysággal "fogja" meg az ételkészítés során keletkező szagokat.
Jobb ha ki van vezetve.
Gáztűzhelyhez minimum 400m³/h, elektromoshoz legalább 250m³/h teljesítményű páraelszívóra van szükség. Az elszívott légmennyiséget pótolni is kell. Ehhez légbevezetőre lesz szükség. Ezt célszerűen a tűzhelyhez minél közelebb kell elhelyezni.
Tehát két db 100-120mm-es furatra lesz szükséged.
Ezt általában 25-30000Ft-ért készítik az erre szakosodott szakemberek. Ők ezeket a furatokat akár száraz, akár nedves technológiával, úgy készítik, hogy a cipőjükkel több koszt hoznak a lakásba mint amennyit otthagynak maguk után.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Külön köszönöm az utolsó részletes választ. Sajnos az a baj, hogy a konyha a lakás közepén van, ezért vagy a strangba vezetem vagy sehova. Sajnos már több helyen olvastam, hogy a strangba tilos.
Kérdező, vannak már olyan látszó légtechnikai csatornák, amikkel aránylag esztétikusan ki lehet vezetni a levegőt úgy, hogy a mennyezethez van rögzítve.
Nyilván nem a legszebb látvány ha egy 120-as fehér PVC cső rögzítve van a mennyezeten, de mint írtam esztétikusan is meglehet oldani.
Vagy vannak téglalap keresztmetszetű légcsatornák, azzal még szebben lehet dolgozni látszó elvezetésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!