Reluxa divat még? Szoktak újonnan feltenni?
Nyilván nem szó szerint értem a divatot, hanem hogy egyáltalán szokás-e még, vagy már nem is nagyon gyártanak?
Egy nyílászárós oldalon láttam egy felsorolásban, mivel most cseréltettem ablakokat.
De fura, mert mindenről volt kép, színminták, de a reluxákról nem, pedig írta, hogy hány féle színben rendelhető.
Mi az előnye, mi a hátránya véleményetek szerint?
Nekünk gyerekkoromban volt, én szerettem, de nem én takarítottam.
De nem csak a takarítás érdekel, hanem minden.
Köszi!
Akár divat, akár nem, most is létezik. Igaz, mostanában nem nézegettem, mert már van vagy 10 éve, amikor költözésnél reluxát akartam felrakatni (ahhoz voltam szokva évtizedekig). Végül rábeszéltek a redőnyre, ami ugyan drágább volt, de nem bántam meg, megérte!
Nagyon nem mindegy, hogy az ablakot belülről vagy kívülről árnyékoljuk, a külső sokkal többet ér, mert már eleve nem melegszik fel annyira az üveg. (Kívülre tudtommal nem szoktak reluxát tenni.)
Anno a reluxás szobám északi fekvésű, elég sötét volt, oda megfelelt, de a déli fekvésű panel lakásba már nem lett volna ideális.
Nálam nagy fák vannak az ablak előtt, nem árnyékolásra kellene.
Ami a legfontosabb, hogy este, lámpafénynél ne lássanak be, ill. éjszaka a közvilágítási lámpától tudjak aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!