Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan tudok a mennyezetre...

Hogyan tudok a mennyezetre (gipsz karton) Karnist szerelni? Pontosabban mivel?

Figyelt kérdés

Csak maga a gipsz karton van ott ahova tenni szeretném. Mondjuk nem én, de ezt inkább hagyjuk is.(ismerős)

Tibivel? Vagy simán csavarral?

Nem is láttam még egyébként csak megkértek,elvileg valami műanyag.

2019. júl. 24. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A karnist nem a mennyezetre, hanem a függőleges falra kell szerelni.
2019. júl. 24. 17:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nem találsz jobb megoldást,a gipszkarton tipli talán elbírja. Persze fel kell hívni a figyelmét, hogy a függönyt rángatni nem szabad!
2019. júl. 24. 17:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ez nem biztos dolog?
2019. júl. 24. 18:39
 4/6 anonim ***** válasza:
A tiplik bírják a terhelést. A tartóssága leginkább a gipszkarton vastagságától függ. Lv.15 mm.-es alatt én nem próbálkoznék. Lv.15 - 25 mm.-esnél nem lesz gond. Próbáld megmérni a vastagságát, és e-szerint cselekedj. Én sok armatúrát, csillárt szereltem már Lv.10 - 15 mm.-es gipszkartonra is. Reklamáció még nem volt. A karnis persze más tészta. Abba belekapaszkodnak, rángatják. Ezért ajánlom az ennél vastagabbakat.
2019. júl. 24. 19:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Szárnyas gipszkarton tiplit vegyél. Mondjuk én a helyedben úgy csinálnám, hogy kivágnék egy kis kockát a kartonból, feldugnék egy kb 20 cm hosszú lécet mindkét felfogatási ponthoz. Az megtartja tutira.
2019. júl. 24. 21:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam a lécre, de aztán maradt a kioszkarton tipli.
2019. aug. 3. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!