Lehet-e zoldmetszeni ilyenkor a kajszit, amirol par nappal ezelott szedtem le az utolso barackokat?
Igen tavasszal rugypattanaskor szoktam metszeni es nem is permeteztem soha semmivel es egeszseges a fa.
A zoldmetszes idopontjaval nem vagyok tisztaban.
Ket idopontot irnak a neten. Egyik a szuret utan. A masik augusztus masodik fele.
Lehet ilyenkor is. Csak nem lehet túl erős a visszavágás, mert nagyon hajtani kezd. Augusztus végén, szeptember elején erősebben is lehet már.
A csonthéjasok nyári metszésének megvan az az előnye, hogy ilyenkor nincs semmi fertőző betegségük, nem kell lekezelni egyből a sebeket, mint tavaszi metszésnél. Beforrnak a vágások, és kész. Több ismerősöm is kizárólag nyáron metszi a kajszit, ilyen egészségügyi megfontolásból. Ugyanígy, az almaféléket meg ezért érdemes télen, kora tavasszal, mert azoknak meg olyankor nincs betegségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!