Öreg Jukkát át lehet még formálni?
Én levágnám közvetlenül a levelek alatt, 2 szem között.
Nagyjából 10-15 cm-en lepucolnám a leveleket és vízbe tenném.
Ki fog gyökerezni és lesz egy szép egyenes, dús növényed.
A vödörben levő csonk is ki fog hajtani, ha szerencséd van, akkor akár 3-4 helyen is, tehát lesz egy bokros jukkád, de az nem lesz egyenes.
6 vagyok
Egyébként nem a levelei húzzák el, hanem előzőleg amikor elhajlott nem volt jó helyen és ment a fény irányába.
Nagyon fényigényes, ha nem kapja meg, akkor görbül.
Mindenki jól írta. Nekem is volt egy, egyre hosszabb lett a szára, hát fogtam magam, és feldaraboltam. Lett vagy 8-10 növénykém, meglepően könnyen gyökeresedik. Szinte mind megmaradt, jó ideig egy sima befőttesüvegben voltak az ablakban.
Vannak oldalak, ahol azt írják, hogy csak sötét falú edényben szabad gyökereztetni. Na ez baromság, bármiben lehet.
Utána egyenként elültettem őket, de már nem férek tőlük, olyan nagyok és erősek, ajánlgatom mindenkinek.
De nálam vagy ablakban vannak, vagy nyáron kint a kertben.
Ezért nem is nyúlnak így meg, és nem marad lágy a száruk, hanem fásul.
Át kéne tenned ablakhoz, vagy ha tudod, akkor kintre valamilyen teraszra. Nálam égeti a délutáni nap májustól szeptemberig, semmi baja. Csak gyakrabban locsolom.
De nem tudom, ősszel hova fogom tenni, mivel a szélessége már a közepeseknek is vagy 40-60 centi, tehát az ablakpárkány már nem játszik.
Ne félj a feldarabolástól, ebből a tőből legalább 6 új növényed lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!