Glialka kezelés után mikor nő újra a növényzet?
Ha lenyomom glialkával a gazt, akkor mikor fog újra kinőni ott a fű?
Van egy terület amit le szeretnék irtani, de még damilos fűnyíróval sem lehet szépen megcsinálni.
Viszont szeretném ha nem maradna kopáron miutn elpakoltam onnan a cuccot ami akadályozza a fűnyírást.
Kb 2 hónapja valami más fajta gyomirtóval permeteztem (apám szerezte valami traktoros haverjától, nem tudom pontosan mi volt az), most kezd újra kinőni.
A glialka a zöld részeken át felszívódva fejti ki hatását, de mire a hatóanyag eljut a talajban levő növényi részekhez (tarack, gyökér, hagyma stb.) addig annyira lecsökken a növényen belül a koncentrációja, hogy nem öli el azokat a részeket, így azok kihajthatnak több hónap (vagy több év) után. A talajban levő gyommagvakat szintén nem károsítja, így azok kicsirázhatnak megfelelő körülmények között (ha a hőmérséklet is engedi). Ha még fel is szántod, kapálod vagy ásod a talajt, akkor az "elfekvő" (évekkel azelőtt a talajba került, de eddig ki nem csirázott) magvak is kicsirázhatnak.
A glialkával lepermetezett területen már másnap kicsirázhatnak azok a gyommagvak, amelyek addig elfekvőben voltak, egy kis eső csak segít ebben.
Ha Glialkával (vagy más glifozáttal) permetezed le, akkor a leszórt növények elpusztulnak, soha nem fognak már kihajtani, mert a gyökerek is elpusztulnak. Kivéve, ha túl kevés hatóanyagot kevertél a vízhez, vagy nem rendes fedettséggel permeteztél. De akkor is csúnya, sárga lesz a növényzet, amit nem lesz érdemes megtartani. Ha pedig rendesen sikerült a gyomirtózás, akkor utána már csak olyan növény lesz ott, hogy a szétszóródott magok kikelnek a következő eső után, mert magokra nem hat a glifozát.
Ha meg akartad tartani a növényzetet, akkor olyan szert kellett volna használni, ami csak leperzseli a leveleket, de nem irtja ki a gyökereket.
Köszi a válaszokat!
Ez egy ilyen össze-vissza farakás egyébként :D
Most nincs idő vele foglalkozni.
Lefújtam a p..ba :D
Majd akkor kinőnek a földben lévő magok.
Vagy majd tavasszal beszórom fűmaggal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!