Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy kell "aratni" a bazsaliko...

Hogy kell "aratni" a bazsalikomot?

Figyelt kérdés

Ha nem egyesével akarom lecsipkedni a leveleket a kb. 20 nagy méretű tőről. Van erre valami módszer?

Oké, hogy vissza is vágom a töveket. De a leveleket hogy szedem le, ha a szárakat nem akarom belekeverni? Videót se találtam így első nekifutásra.

2019. júl. 7. 18:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Fogod és lecsíped kézzel.
2019. júl. 14. 18:03
 2/4 anonim ***** válasza:

én ollóval vagy metszőollóval vágom, nem tépem.

lágy szárú, jönne a gyökere is.

ami amúgy nem probléma, de akkor koszos-földes lesz a növény, lehet megmosni.

aztán megvárni, hogy megszáradjon.

na ezt megspórolhatod, ha ollóval vágod.

utána amúgy a 20 tő nem sok, szerintem fél óra alatt végeznél vele.

ha ez is sok neked, akkor megfogod a végét, és egyben lehúzod a leveleket.

ha bele is szakad egyik-másik, semmit nem jelent, szárazon úgyis összetörnek, de így normális.

most kell, júliusban, aztán majd szeptember körül lehet még egyszer.

ne tövig vágd, 10 centis szár-részt hagyj meg.

2019. júl. 14. 18:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi.

Le lehet húzni így kézzel? A kemény szárú növényekről, mint oregánó és tárkony, így szoktam, de ennek olyan puha szára van.

2019. júl. 15. 07:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem lehetett kézzel lehúzni, mert szinte minden levél fölött volt egy elágazás. Egyesével kellett lecsipkedni. Nagyon könnyen szakad, és nagyon gyorsan dolgozom, de így is másfél órába telt, sokezer levélről volt szó. Nem ilyen kis cserepes méretű növényekre kell gondolni, hanem akkorákra, mint egy végére állított diszperzites vödör. A hasonlat arról jutott eszembe, hogy utána lecsipkedve, fonnyasztva is tele lett a levelekkel egy 16 literes vödör.
2019. júl. 19. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!