Milyen márkájú strapabíró benzinmotoros fűkaszát érdemes venni 40 ezer Ft alatt?
Na ezt olvassátok el.Pár évvel ezelőtt vettem MTD 190 est.
Na nem egy vállalkozáshoz.Kinai motorral volt szerelve.
Első éven talán 20 órát dolgoztam vele .Már nem kellett,jött a télire való eltétel.Rendbe tettem,na pöfögj még egy kicsit,berántottam.Furcsa hangot adott,majd elnémult (örökre ).Kezdődött a kálváriám ,mert hogy garanciális még .(gondoltam én ) Vissza vásárolt helyre . Telefon innét a gyártónak .Azonnal közölték ez már őket nem érdekli,vigyem szervizbe .Vittem is .Már maga is ilyet hozott,vagy 15 van itt már belőle .
Pár nap múlva vissza néztem .Totál káros közölték.
Szétszakad a hajtó kar.Ezeknek a lemezből préselt hajtókarjuk van .Jó,de garanciális még .Á-á,ez hobby gép,a garancia 6 hónapra szól . A javittatása meghaladja egy teljesen új gép bolti árát .Azonnal buktam 40 ezret .
A szerviz vezető aztán elmagyarázta miből is tevődik össze a bolti ára .27 % áfa .Raktározási,szállitási dij.Aztán a bolti haszon.Jött a kérdés,mit akar ön venni 12-15 ezerért ? A jót mindenben meg kell fizetni .
Még nekem kellett szégyenkezve távozni .
Nem 190-es hanem 790-es széria. Nem kínai, hanem mexikói. Nem mtd gyártmány. Csak forgalmazták, illetve még most is forgalmazzák a saját nevükön. Nem csak a hajtókar van lemezből de a főtengelyen a "sonka" is. Nem ördögtől való. Mások is készítenek ilyen módon motorokat.
A baj a mexikói munkások hullámzó minőségű munkájával volt. Sajnos a tiéd egy vesztes kupameccs utáni hétfőn készült...
Ettől függetlenül az mtd bc sorozatát bátran meg lehet venni. Az speciel kínai. Nem igen van vele gond.
Egyébként meg egy ilyen szerkezet nem egy agysebészet, megtanulja az ember az alapjait, mitől működik és ha van minimális műszaki érzéke, meg tudja szetelni...
Szervizköltség persze, hogy a 2* ese mint a gép ára, mivel ott megfizeted a szervizest, akik amúgy rohadtul nem dolgoznak olcsón... En pl 2000/óra val szoktam számolni itt a faluban a szervizeléseimet, hála isten emiatt nem is hívnak gyakran (nem ez a fő tevékenységem de jófej vagyok, így ha nincs más remény megcsinálom)
Ha meg tudod állapítani mi a baja, az már fél siker, akkor jön, az alkatrész ellátottság... Ezért szeretem a fuxtec et, 42000 az alapgep, de ha motorikusan teljesen gajra menne, akkor is huszonpárezer egy teljes motor hozzá, ami a cseréjét illeti, 4 csavart kell meghúzni...
9!
"és?"
Azért írtam,hogy egy jó munkás kereset 7200volt,egy komoly fűkasza 6000.
Ma is ott van az! Mennyi vidéken egy jó szakmunkás bér? Nettó 200k körül. Tehát a mai harminc évig használható fűkaszák is azon az áron kezdődnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!