1500 m2-re menyibe kerül egy öntözőrendszer?
Én ásom, magam szerelem, saját kútból, 30 szórófejet számolok.
800 ezerből megúszom?
Ha mindent magad csinálsz, akkor a képlet:
ár = szórófejek + slag
Esetleg azt meg tudod mondani hogy hány bar nyomás kellene ilyen területhez? Hány mágnes szelep lenne az optimális?
Mondjuk lenne 6 darab Hunter ICV, öszesen: 90 bar. Akkor olyan pumpa kellene a kútba?
És emléletben nem tudom ki számolni?
Pl. Hunter "PGV-201" percenként max 570 liter.
És pl. "Hunter PGP rotoros szórófej 10 m" az pedig 2-53 l/perc.
Tehát 1 mágnes szelepre köthetek 11 szórófejet?
És mondjuk lenne 3 mágnes szelep a rendszerbe, ahoz pedig a szivatyút választanám ki? Ráhagyással persze ami veszteség l/p.
Ilyen egyszerű lenne? (és ha 8 darab kerül rá, nem 11? Túl nagy a nyomás? Mi történik?) Köszi előre is
Nem elég. Az egy dolog, hogy a szivattyú mit tud és egy másik, hogy a kutad mit tud. Jelen esetben a kút vízhozama a fontos. De ezt viszonylag egyszerű mérni.
Van egy egészen jó tervezési segédletem PDF-ben, ha rám írsz privátban átküldöm, abban benne van a munkaponti vízhozam mérése egyszerű otthoni eszközökkel. (nyomásmérő, vödör, stopper..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!