Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tuja alá kavics?

Tuja alá kavics?

Figyelt kérdés
Van nekem a kert mentén körbe, 150fm-en (kb 70nm - es terület) leylandi ciprus. Az alattuk lévő terület tisztántartására és díszítésre szeretnék alá geotextíliát, arra pedig mosott kavicsot rakni. A geotextília-fenyőmulcs kombó bevállt (20fm-en), de szeretnék tartós megoldást. Mivel neten nem találtam ellenjavallatot, kérdésem, hogy van-e valami hátulütője, ellenjavallata annak, hogy kavicsot rakjak a tuják alá?

2019. jún. 11. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem történik,de vízet jobban szereti .
2019. jún. 11. 16:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Akkor most tuja, vagy ciprus? :) Mindegy amúgy a kérdés szempontjából, csak érthetetlen.

A fenyőmulcsra, ha elkorhadt, raksz újabbat, kész. Ha túl magas lenne idővel,, akkor a korhadttól könnyű megszabadulni, akár be is lehet ásni valahová, vagy elszállítani, mert nem okoz sehol problémát.

A kavics közét egy év alatt betölti a lehulló levél, komposztálódik, és valószínűleg már a második évben, de legkésőbb a harmadikban elkezdenek kelni a kavics között a gyomok. Gyomirtózni tudsz, vagy az egész mindenséget 3 évente cserélni, vagy a kavicsréteget átrostálni, átmosni, és új, tiszta geotextilre visszatenni.

2019. jún. 12. 07:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondja a #2-es válaszoló, ha nem tudod tisztán tartani a kavicsot, akkor kézzel kell gyomlálnod később. Minden évben két alkalommal lombszívóval kiporszívózom a kavicsozott területet, hogy ne váljon komposzttá a gyomoknak. A szomszéd meg röhög kegyetlenül rajtam, hogy milyen tisztaságmániás lehetek én, ha még a kerti kavicsot is porszívózom. És még így is végig kell hajbókolni néha, és kigyomlálni, mert hát a kavicsot kapálni nem lehet :-)
2019. jún. 12. 10:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Mi is lombporszivoval takaritjuk a kavicsot a sövény alatt. Nekem jobban tetszik mint a mulcs.
2019. jún. 12. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!