Van itt HORTENZIA-szakértő?
Kérdéseim:
1. Mettől-meddig virágzik? (azt olvastam, hogy csak tavasszal, kolléganőm viszont állítja, hogy egész nyáron ..?)
2. Ha most veszek, kiültethetem-e még, vagy már késő?
3. Fehér hortenziából lehet-e rózsaszín vagy ciklámen? (talaj ph-jától függően) Vagy az fehér marad?
Nem vagyok szakértő, csak szeretem a hortenziát és már vagy 30 éve vannak is bokraim.
Az én válaszaim (sajét tapasztalat alapján):
1.)Egész nyáron át virágzik. Az elvirágzott virágfejeket mindig vágd le, így azonnal az új bimbók, virágok nevelésére koncentrál a növény. Gondolj csak a mediterrán parkokra, májustól október végéig tele vannak virágzó hortenziabokrokkal.
2.) Gondosan, földlabdával együtt, nem túl forró időben nyugodtan kiültetheted, utána két-három hétig nagyon figyelj az öntözésére.
3.) Fehér hortenziából nem lesz rózsaszínű, de rózsaszínűből - a talaj ph-ja szerint, amit magad is változtathatsz a tápanyagok adagolásával - kékre változik a virág színe. Ugyanígy a kék szín visszaváltozik rózsaszínre, ha visszaállítod a talaj ph-ját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!