Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ti nem maradtatok el a tavaszi...

Ti nem maradtatok el a tavaszi kerti munkálatokkal a folyamatos esőzés miatt?

Figyelt kérdés

Hihetetlen! Egyszerűen alig bírtam bármit is tenni a kertben az elmúlt időszakban. Amikor ráérek esik, amikor nem érek rá kicsit kisüt a nap, majd újra esik. :-(

Múlt évben költöztünk, új kertet szeretnénk építeni, de egyszerűen, nem tudom, mi lesz ebből idén. Itt várakoznak a garázsban az őszi virághagymák, a nyári virágmagok... Nem tudom földbe juttatni őket. A gaz bezzeg növekszik. :-(

2019. máj. 30. 02:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Uristen, hol van az a kert?

Nalunk itt Gyorben 8 ev alatt (amiota itt lakunk) egyszer sem volt ilyen!

2019. máj. 31. 11:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez egy nagy igazság, amit Goldmund írt a #9-ben, hogy minden évben van olyan, ami szépen terem (hozzáértőnél persze több az ilyen), és van, aminek az aktuális év időjárása nem annyira jó.

Én eladásra (is) termelek zöldséget, gyümölcsöt, virágot, stb., és bizony minden évben van olyan, ami legfeljebb a bekerülési költséget hozza, de néha még azt se. Viszont minden évben van sok olyan, ami nagyon szépen terem, mert pont jól jön ki neki a lépés, pont jók neki a körülmények.

2000-ben és kb. 2010-ben volt belvíz, ami sok kárt csinált, de amit nem lepett el a víz, az nagyon szerette a sok "öntözést", akkora fokhagymákat addig csak képen láttam. Félek, az idei év is ilyen lesz, vasárnap már csak 60-80 cm mélyen volt a talajvíz szintje, és erre még most esett egy csomó, a környékbeli patakok közül több ki is öntött tegnap. Mára már visszahúzódtak kicsit, de továbbra is a hullámtéren folynak.

2019. máj. 31. 13:52
 13/15 anonim ***** válasza:
82%
Én mulcsolok. Eshet akármennyi, rá tudok menni a konyhakertre. Kihúzgálom azt a pár szál gazt, ami átverekedte magát a szalmán, elültetem az aktuális palántákat, befűzöm az uborkát a hálóba, kacsozom a paradicsomot akkor, amikor a szomszédok a kertkapunál kijjebb nem tudnak lépni.
2019. máj. 31. 17:59
 14/15 anonim ***** válasza:
74%

Hát jó nagy hülyeséget írtál megint.

Az egy dolog, hogy nem lesz sáros a cipőd, de letaposod az átázott földet, ami összetömörödik, és levegőtlen, halott lesz. A mulcsozás már eleve a levegőtlenség felé viszi a dolgot, mert a letömörödött mulcs önmagában is elveszi a levegőt a talajtól. És nálad ez még fokozott probléma, mert ha jól emlékszem, ásni meg szántani se szoktál, mert ez is egy túlhaladott, maradi dolog szerinted.

Ezt már egyszer élőben is előadta nekem valaki, aztán pár év után panaszkodott, hogy nem érti, régebben olyan szép volt minden veteménye, mostanában meg nem akarnak fejlődni. Én meg értettem, mert az történt, hogy addigra használódtak el a talajból a régebbi ásás során bekerült tápanyagok, és akkor lett végképp halott a letömörödött földje.

Ugyanazt a területet csak 2 évente szabad mulccsal takarni, és közben ásni kell, ha nem akarod tönkretenni. (Homokra ez nem vonatkozik, csak kötött talajra.)

2019. máj. 31. 20:53
 15/15 anonim ***** válasza:
31%

Hát, ja! Jó nagy hülyeséget írtam megint. Te meg menj fel a facebookra, keress rá a mulcsolás csoportra, és nézd meg, hányan csináljuk így, és milyen eredménnyel. Addig, amíg spekulálsz, hogy valóban meg merd-e nézni, talán tekints bele Dr Gyulai Iván címzetes egyetemi docens egyik videójába:

https://www.youtube.com/watch?v=yZXmCXAqMpQ

(Elvből sohasem linkelek, de nincs kedvem olyanokkal vitatkozni, akik névtelenül hülyézik a másikat.)

2019. jún. 1. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!