Egy közel 5000 m2-es kert karbantartásához milyen fűkaszát ajánlanátok?
Kb. másfél-kéthetente kaszálnám, mikor a fű megvan 15-20 cm. Egy fűnyírás egyhuzamban kb. 3-4 óra is meglehet.
A legfontosabb szempont: legyen tartós, megbízható.
Húzza évekig, a karbantartása egy laikusnak is menjen, legyen rendkívül megbízható és bírjon el azokkal a fránya 20 centis fűszálakkal.
A 2-2,5 lovas fűkaszával gyorsabb mint egy fűnyíróval.Tényleg nem dolgozott erős fűkaszával egyenetlen terepen,aki a fűnyírót mondja.Én bér fűnyírással is foglalkozom és ide neked előbb tereprendezés kellene,hogy egy kis fűnyírótraktor is ráengedj.Ez csak kényelmes .Ha nem kell pázsit minőség ,akkor ez értelmetlen dolog,felesleges pénz kidobás.A 30-40 centis füvet sík ,de nem extrém egyenetlen,de cserje mentes területen fűkaszával legrosszabb esetben is 4,5-5 óra alatt letolom a kb 5000 m2-en.Bárkivel fogadok ebben.
Én ezzel dolgozom,mert tejesen irreálisnak tartottam a két vezető márka árait minőségre és a teljesítményük ár-érték arányát.4 éve csak benzin kell és a kötelező karbantartást végzem rajta.Én fontosnak tartom a nagy igénybevétel miatt a full szintetikus 2T olajat is. [link]
Ez az olaj valamivel drágább mint az általános full szintetikus olajok többsége,de tisztán tartja belül a gépet,nincs füst és nem vagyok füstszagú és jó minőségű.Van aki azt mondja,hogy túl drága,Nekem nem csak ez a munka a kenyerem,de évi 80-100 üzemórát dolgozik hiba nélkül a 2 gyertyát és 2 damilfejet leszámítva és fontos,hogy a gép is sokáig jó legyen.A karbantartását magam végzem.
A kemény munkákhoz ezt használom.Damilt meg Stihl,vagy a Husqvarna-t ,mert a gagyikból jóval több fogy és ekkor az olcsóbb a drágább.Mindég van nálam egy tartalék damilfej felcsévélve és csak átdobom és mikor ez is lefogy,akkor kettőt csévélek fel pihenésként.A szöghajtását Liqui Mos2 zsíral kenem,nem a sima szöghajtás zsírral. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!