Saját telkemen kivághatom a fákat?
Pár gyümölcsfa, sok bokor van az építési telken, amit nemrég vettünk meg, Székesfehérváron.
Szerintetek kapok büntetést, ha kiszedem az útban levő gyümölcsfákat/bokrokat a saját telkemen?
Van erre szabály?
Köszi.
Ez a törvény még nincs törölve. Engedély nélkül kivágott fa helyére ültetni is kell .Hogy manapság ezzel már kevésbé foglalkoznak ,mert nincs rá aparát meg nyilvántartás sem .
Én is sokat kivágtam senkit sem érdekelt .
A szomszédok még örültek is,ha ép a fa árnyékot tartott .
A magánterületen álló fákra nincs törvény, a vonatkozó rendeletben csak a közterület szerepel, 6. §:
Viszont egyes településeken helyi rendelet engedélyhez köti a fakivágást magánterületen.
Bp-en pl. már kb. minden kerületben tilos magánterületről fát kivágni, valószínűleg a 2. kerület volt az utolsó, ami ezt bevezette:
Vidéki városokban általában csak a városképi jelentőségű fák állnak kivágási védelem alatt (itt is, ahol én lakom), de a kertben álló gyümölcsfák nem tartoznak ide.
Fel lehet hívni esetleg a jegyzőt, mert ő ezeknek a dolgoknak a tudója, de valószínűtlen, hogy érdekelje őket a gyümölcsfa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!