Hogyan kell elföldelni a napraforgó magot, héjastól vagy megpucolva?
Az enyém már arasznyi.
A télre a madaraknak "lábon" kint hagyott napraforgóból potyogott el.
Ha megpucolod, akkor szinte biztos a gombafertőzés és elhalás.
Nem késtél el, biztos be fog érni, hacsak nem lesz augusztusban is fagy.
Én is meg akarom hagyni a 'talpán'.
Köszönöm a segítséget.
Ha nagyon türelmetlen vagy, akkor korábbra hozhatod a beérését, ha kis cserépbe veted és meleg helyen tartod a palántát 10-20 centis koráig, amíg kint is normális időjárás lesz.
(amíg nem hajt ki, addig a meleg radiátorra is rakhatod)
Kiültetve már hamarabb meg tud indulni.
Csak épen nem sok értelme van 2 héttel korábbra hozni a termésérést aránytalanul sok ráfordítással.
De a lehetőség megvan.
Ezzel gyakorolhatod a palántanevelést.
Köszönöm a tanácsot!
Nem a két hét miatt próbálom ki, de mert látni szeretném a különbséget. Párhuzamban kint is elvetek néhányat.
Annyiban késtél el, hogy ha nem öntözöd nyáron, meg nem is lesz elég sok eső, akkor csak harmada lesz esetleg a tányér, és még abban is sok lesz az üres mag.
Én magamnak szoktam termelni, és amit májusban pótolok, mert pl. a lótetű kirágta, azok a növények sokkal kisebbek maradnak az átlagos nyarakon.
Azt jól írták itt, ha megpucolod, akkor könnyen elkapja valami gombabetegség, és megrothad kelés helyett.
Amikor magának repeszti szét a magburkot, akkorra már egy élő növény, aminek van egy védelmi rendszere, nem egy száraz, halott gombatáplálék.
Köszönöm a segítséget!
Rajta leszek, hogy nyáron is legyen mit inniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!