Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan lehet 'sokszorosítani'...

Hogyan lehet 'sokszorosítani' a mezei sóskát pár tőből? (Nem Xerox -on! )

Figyelt kérdés
Találtam néhányat szanaszét a gazok közt, bravúrosan beazonosítottam. Egyelőre most csak levelei vannak, később lesz virága, magja is?

2019. máj. 4. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Bőven hoz magot,el kell vetni.
2019. máj. 4. 20:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha konyhára viszel belőle leveleket, ügyelj arra, hogy csak a leveleket tépjed le, de ne a magokat hozó szárat is. Azaz - ne kaszáljad, ne sarlózzad.
2019. máj. 4. 20:08
 3/9 A kérdező kommentje:

A tesójánál, a lósóskánál, szép sudár maghozó szár nőtt középen. Rengeteg volt belőle tavaly.

Ennek a mezeinek viszont most csak levelei vannak ... nincs az a szembetűnő nagy szár a közepén, de azt mondjátok, hogy kifelődik majd? Kb mikortájt?

2019. máj. 4. 20:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A melegek totális beköszöntével szárba szökken. Türelem!
2019. máj. 5. 10:59
 5/9 A kérdező kommentje:

A türelem magvat teremt. :)

Köszönöm a válaszokat!

2019. máj. 5. 14:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Ilyen tájban már el kellene kezdeni a magszár nevelését. Lehet, hogy nem elég fejlett tövek, és nem lesz idén mag. Pl. ha a többi növény elnyomja, legyengíti.
2019. máj. 6. 08:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Kiszedhetem gyökerestől és átrakhatom 'tuningolt' tiszta földbe.
2019. máj. 6. 12:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Várj még egy kicsit, hátha tényleg csak elfelejtett lapozni a naptárban, aztán ha végleg le lehet mondani az idei virágzásról, akkor ültesd át, hogy jövőre megerősödjön.

Egyébként öregebb tövet tőosztással is lehet szaporítani, átültetéskor, ha már bokrosabb.

2019. máj. 6. 13:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Ma reggel találtam egy tövet, amelyiken két hosszabb magszár is van. Érdekes, hogy szokatlanul hosszú levélszárakkal próbált védekezni a gyomrengeteg szorítása ellen. Ahogyan megtisztítottam a környezetét, hosszú szárai gyomtámaszték nélkül már nem bírták el a levelet és rögtön lekonyultak a talajra, a magszárak is lekókadtak.
2019. máj. 7. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!