Egy elektromos fűnyíró elméletileg buszon-villamoson is hazaszállítható, vagy ehhez már túl nagy, ill. nehéz lenne a csomagja szerintetek?
Én vittem, semmi gond nem volt.
Nem brutálnagy, mert otthon kell összeszerelni rá a kart.
Legalábbis az enyémen.
Én a közlekedési cég honlapján megnézném, mekkora méretű csomagot szabad szállítani.
A te csomagodnál nagyon nem mindegy, hogy a karjai föl vannak-e szerelve, vagy szétszedve, dobozban lenne szállítva.
Mondjuk olyat már láttam, hogy WC-kagylót szállított valaki Bp-en villamoson.
Dobozban lenne szállítva, elméletileg nem foglalna el nagy helyet. Ezt néztem ki:
Fieldmann FZR 2028 -E elektromos fűnyíró, 1300 W
fűgyűjtő űrtartalma: 30l
súly: 8,2 kg
Miért nem rendeled meg az Extreme digital-tól? INGYENES a kiszállítás!
De a 220VOLT-nál is csak egy ezres...
Mindkét helyen 18k a gép.
Ne azzal foglalkozz, hogy mit lehet, hanem hogy olyan időpontban menj, amikor kevesebben vannak, és lehetőleg olyan útvonalon, ahol tudod, hogy a konkrét járműveknek kellően széles a felszállóhelye, utastere, meg lehetőleg nem kell elsőajtózni. Ha elfér tőled normálisan mindenki, és nem hátráltatod időben a jármű indulását, akkor senkinek nem jut eszébe, hogy a szabálykönyvben megadottakat leméregesse... Az viszont tény, hogy vannak olyan járműtípusok, ahol fizikailag szinte lehetetlen a feladat. Ha olyan környéken laksz, akkor inkább felejtsd el a történetet.
Én konkrétan láttam olyat (igaz, 4 évtized alatt egyszer), hogy késői időpontban felvittek a végállomáson tartózkodó ICS-re a középső ajtónál egy ágyat. Elfér az, van ott akkora üresség... Hogy aztán a villamosvezető szemehunyását megkenték-e kicsit előtte, vagy maguk a BKV-s kollégák költözködtek, azt nem tudom. Kár, hogy akkor még nem szaladgáltunk digitális fényképezőkkel...
Nem a tömegközlekedési eszköz a probléma, hanem te.
A járműre gond nélkül felengedik, de mivel nincs fogás egy ekkora dobozon, ezért hiába nem túl nagy a súlya, de rohadt nehéz az utcán cipelni akár 100 m-t is. Még úgy esetleg megoldható, hogy madzaggal és újságpapírral két fogantyút szerelni a dobozra, és két ember viszi. Vagy, mivel olaj nincs az új gépben, akár hátizsákként egyedül is lehet, bár ez is elég meredek dolog.
Üzletszabályzat:
"A szállított csomagok összmérete nem haladhatja meg a két kézipoggyász méretét, amely vagy 2 db 40x50x80 cm-es, vagy 2 db 20x20x200 cm-es vagy 1 db 40x50x80 cm-es és 1 db 20x20x200 cm-es méretbe belefér."
Ez a fűnyíró pedig dobozban nem sokkal haladhatja meg a 40x50x80-at. Ahogy az előző is írja, ha nem valami extrém méretű tárgy, akkor nem szólnak érte. Egy pesti ismerősöm a hétvégi háza felét a BKV-vel vitte ki a telekre alkatrészenként, csak a legnagyobb és legnehezebb dolgokat teherautóval. (Bár ez elég régen volt már.)
Fűnyírót ne súly alapján válassz, hanem Watt alapján, és a feladata alapján.
Az említett ágy-témához: cégen belül sok mindent meg lehet oldani. Egy sztori:
A vasútnál a távközlősöknek ki kellett cserélni pár betongyámot. (Az a beton, amit a földbe ásnak, és erre szerelik a telefonoszlopot.) Csakhogy épp nem tudtak semmilyen céges teherautót szerezni.
Viszont akkoriban még volt csomagfeladás a személyvonatokon, utasonként 40 kg-ig fel lehetett adni poggyászt.
Úgyhogy mindegyik ilyen 2 mázsás betonra ragasztottak egy papírt, hogy 40 kg, 6 ember felkínlódta a vonatra, az ismerős mozdonyvezető megállt a nyílt pályán, ott meg lelökdösték, kész.
ha egyedül meg tudod fogni a dobozt, akkor fel fog férni a villamosra is.
Csak ne a délutáni csúcsban próbáld meg.
Rendszeresen látok csöveseket telerakott molnárkocsival, senki nem szól rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!