Paradicsom bármekkora hőséget kibír, netán szeret?
Ha neves a gyökere ki bírja .
2019. ápr. 21. 17:40
2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, próbát teszek. Eddig semmi nem jött be a nagy meleg miatt.
A lényeg, hogy locsolva legyen. Ha kap elég vizet, akkor szép lesz a növény. Gondolom panel házban jaksz. Ott az jelenti a legnagyobb problémát, hogy a falak felmelegednek, és árad belőlük a hő. Egy bizonyos fokig bírja a paradicsom a meleget, de nem tudom, mennyire lehet neki sok az ottani hő. Tégy egy próbát, lehet, hogy elég vízzel szép termése lesz.
2019. ápr. 21. 18:37
4/13 A kérdező kommentje:
Társas ház, 4 lakásos. A fekvése nem szerencsés, mert csak délután süt oda a nap, de akkor 60 fok is lehet. Megmértem 5-kor, 37 fok volt.
5/13 A kérdező kommentje:
2 hatalmas edény van fönn, mert már mindennel próbálkoztam, tujával kezdve.
Biztos, hogy a nagy meleg miatt nem lett semmi? Nem pedig a kevés föld miatt? Hány liter föld jutott egy tőre? Öntözted, tápoldatoztad rendesen?
60 fok nem lehetett, az teljesen kizárt. 45 még talán-talán, bár nem valószínű. Inkább úgy gondolom, hogy a nap rásütött a hőmérődre, felmelegítette, és onnantól már nem a levegő hőmérsékletét mérte, hanem a saját hőmérsékletét. Léghőmérsékletet csak árnyékban lehetséges mérni.
A Hildares német fajta, tehát nyilván nem a forró, aszályos sivatagokra fejlesztették ki, de attól még bírhatja a hőséget, mert nincs kizárva, hogy hőségálló ősökből nemesítették. Mert amúgy a paradicsom elég jól bírja a forró körülményeket.
2019. ápr. 21. 18:52
A tuja kimondottan víz igényes növény,sokan nem tudják ezt.
Paradicsomnál is mindig a tövéhez szabad a vizet önteni .
2019. ápr. 21. 18:55
Jártál már fóliában ? Ott van még csak igazi forróság.
2 m magasra futtatják a paradicsomot .Illetve fel vannak kötözve
2019. ápr. 21. 18:59
9/13 A kérdező kommentje:
Hogy jártam-e? Harmincvalahány éve van, kezdetben fóliasátram, 20 éve polikarbonát melegházam, ami a téboly határára juttatott. Ha nem lenne internet, soha nem tudom meg, hogy évről évre miért nehezebb, aztán már lehetetlen a paprikatermesztés benne. Amikor már krumpli formájú, kinézetű paprikák termettek csak, rátaláltam a szélesatka kártételre neten, aztán egy szakember is megerősített az általa fölrakott képekkel. Most már csak a váza áll a háznak, de nem tűnnek el a kis tetűatkák, pedig az "írások" szerint csak zárt térben szaporodnak. Már félek előre, mert támadnak.
A megnevezett fajtát nem ismerem, de azt olvastam, hogy a paradicsom növekedése általában 30° fölött már gátolt. A vízzel ellátottság lényeges. Árnyékoló hálóval csökkenthető a felmelegedés.
2019. ápr. 21. 20:21
Kapcsolódó kérdések: