Megtörténhet, hogy kínai fokhagymát vettem?
Mindegy hogy honnan származik,ki fog az bújni .
Nem gondolod hogy hideg a föld még ? Miért kellene neki egyszerre kibújni . Lehet hogy ezek mélyebben vannak a földben .
Vannak csírázásgátló vegyszerek, a multiknál szinte csak ilyennel kezelt vöröshagymát meg krumplit lehet kapni. A fokhagymát nem tudom, azt még nem vettem, mert termelek eladásra, és nem is néztem utána, de valószínűnek tartom.
Szóval, nincs kizárva, hogy ilyent vettél, és ami kevesebbet kapott, az ki is kel, de akkor később is betegesen fog fejlődni a levele.
Mondjuk, kínaiban nem láttam még rózsaszínest, azt direkt vegyszerrel fehérítik, és az eleve fehér fajtákkal könnyebb a dolguk. Vagyis, az majdnem 100 %, hogy nem kínai.
Azt egyébként arról is meg lehet ismerni, hogy a gyökér helyén egy sima mélyedés van, amit inkább csak kínaiak szoktak csinálni. A magyarok inkább csak levágják a bajuszt, nem vágják ki az alapot.
Elképzelhető, hogy nálatok nagyon hideg a föld, itt nálunk ha csak 3 hétre kel, ott már gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!