Másnak is virágzott már ősszel az amarillisze? Mert teljesen szokatlan nekem.
Nekem két jóerőbe lévő hagymám van, élénkpiros virágú változat. Két évvel ezelőtt vettem őket a piacon. Tavasszal virágoznak, aztán csodálatos élénkzöld leveleikkel egy jódarbig díszelegnek, majd jött az, hogy nyár közepén ledobják a leveleiket. Első évbe még azt hittem, megmurdeltek, de két hónap múlva bimbót hajtottak. (Amúgy egy fa árnyékába szoktak lenni áprilistól kora őszig.) Idén ugyanez volt, ősszel is virágoztak, egyiken két szár 2-2- virággal, míg a másik tövön 1 szár egy virággal. Csodálatos húszcentis, élénkpiros virágok, teljesen váratlanul. Jelenleg pedig mindkettőn 3-3 virágszár nőtt.
Arra lennék a legkíváncsibb, hogy más is járt már így ezekkel a növényekkel? Azt hittem, csak és kizárólag tavasszal virágoznak. Ez másodvirágzás lenne?
Megkérdezhetem, hogy állandóan kint a földben tartod, vagy télire felszeded?
Illetve hogy kb. mekkorák a hagymák, hány cm átmérő...?
Igazából nem tudom a választ, csak érdekel a téma, kíváncsi vagyok hogy történt ez.
Nekem azért nagyon hihetetlen (persze azért elhiszem), mert az enyém egész nyáron zöldell, de még szeptember-októberben is. Sosem száradt még le kint magától a levél, csak az elvirágzott szár, de az sem egészen....
Én a fagyok előtt fel szoktam szedni, papírba téve száraz helyre teszem, úgy szárad le a levél. Aztán január-februárban előszedem, cserépben virágoztatom bent, és áprilisban szoktam kiültetni, és is fa árnyékába, bár elég napos. Öntözni csak keveset szoktam kint, állítólag nem szereti a sok vizet.
Te vajon hogy tartod? Elképzelhető, hogy nyáron talán nem öntözöd annyit se, mint én, és hagyod kvázi kiszáradni... Aztán ősszel, ha több a csapadék újra, de még jó az idő, akkor újra feléled??? Erre gyanakszom, de mesélj róla!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!