Lehet így, vagy kárt teszek a fákban?
Figyelt kérdés
Örököltem egy telket, van rajta 3 alma és egy diófa. Levághatom az ágaikat ahogy nekem tetszik, ha a termés mennyisége nem fontos, vagy tönkre is tehetem őket? Minden esetben fontos, hogy olyan metssze a fákat aki ért hozzá, vagy csak ha fontos a termés is?2019. márc. 18. 09:54
2/5 anonim válasza:
A diónál inkább augusztusban ajánlom a korona alakítást, mert azt most tönkre teheted. Az almát olyanra metszed, amilyenre akarod. Egy lemosó permetezést azért adj nekik rügypattanás előtt.
3/5 mindentudó99 válasza:
Nem megy tönkre . Csonkolhatod is az ágakat rendesen. Kihajt. Metszést meg lehet tsnulninakár internetről is. Ha csonkolod még most tedd. Aztán hagy hajtani majd jövőre max 40 centinél vágj vissza minden ágat.
4/5 anonim válasza:
A dióhoz ne nyuljál,mert 1 vastagabb ág levágása is fa végzetét jelentheti.Tavasszal akkor a gyökér nyomás,hogy elvérzik a fa .
5/5 anonim válasza:
Így van, a diót most nem szabad metszeni. Majd ősszel, amikor érik. Ha most vágsz le egy vastag ágat, akkor 1-2 hónapig szó szerint folyni fog a nedve.
A diót ősszel, az almát tavasszal bárhogy lehet vágni, nem ebbe fog belepusztulni. De lehet, hogy rettentő rondák lesznek, vagy éppen le fognak törni az ágak a nyári viharban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!