Kb 2 hónapja kaptam bonsai. Vagy 2 hete lehullott majdnem az összes levele. Most ezt vettem eszre a törzsén. Mi lehet ez?
Locsolom szükség szerint. Kb 25 fok van lehet melege van?
Tapoldatoztam 1x eddig.
Szeretném megmenteni.
Hmmm... nem túl jó jel. Penésznek tűnik, vagy gombának. De a törzse és a gyökere se néz ki jól. Szerintem nem neki a vized. A 25 fok is picit soknak tűnik.
A Bonsai nevelése külön életmód. Utánanéztél bármilyen megbízható helyen? Nem úgy kell nevelni, mint bármelyik szobanövényt.
Ez egy elhalt részeket eszegető penészgombának tűnik. (Alatta a háncs akár még élhet is.)
Jó lenne tudni, milyen növényről van szó, de a 25 fok majdnem biztosan nagyon sok neki. Legalábbis, a sötét szobához képest. Egy szoba mindig sötét, még az ablak előtt is.
Köszönöm a válaszokat!
Bonsaikrol olvastam de ilyen fajtáról nem nagyon tálaltam semmit.
Syzygium buxifolium bonsai.
Szóval akkor valószínű túl locsoltam.. kitennem akkor de félek hogy kint meg túl hideg van éjszaka.
A gyökere alul szép volt aztán elszáradtak vagy nem is tudom.. most viszont latok egy szép egészségeset. Akkor csak nincs nagy baj nem?
Így néz ki: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!