Dughagymát vetettem, mire figyeljek?
Saját fogyasztásra szeretnék újhagymát (zöld hagymát ) termeszteni, mivel kertem nincs virágládákba tettem a dughagymát. Ki fog fejlődni így is ? Mire figyeljek? Milyen gyakran öntözzem?
Köszi a segítséget :)
Tökmindegy, hogyan dugja a földbe. Van egy "kis gravitációs szenzor" beépítve a hagymába, és a gyökere - bárhogy teszed a földbe - lefelé a gravitáció húzásának irányába fog nőni, a hajtás meg ellenkező irányba. Lehet egy pici plusz energiát igényel ez a forgolódás neki, de semmiképpen nem megy tönkre...
Arra figyeljen a kérdező, hogy a fehér rész csak a föld felszín alatti rész lesz. Egy virágládánál ez nem valami nagy :-)
Fejjel ledugva lesz benne egy szép U-betű.
Ha apró dughagymát vettél, az sok idő, sok energia, odafigyelés. Nem lehetnek túl sűrűn (legalább 10 cm), időnként pótolni kell a tápanyagot tápoldattal, és full napon kell lenni.
Öntözni annyi időnként kell, amennyi időnként 3-4 cm mélyen kiszárad a föld. A felszínnek nem kell mindig nedvesnek lenni, sőt. Ha most megöntözted rendesen, akkor legközelebb úgy 2-3 hét múlva kell. Vagy meglátod.
Ha rám hallgatsz, akkor az egyik virágládából kihajigálod a dughagymákat, és veszel legalább 5 cm átmérőjű hagymákat. A nagynak csak ki kell hajtani a saját anyagából, és lehet falni, a kicsinek meg meg kell nőni először. Egy 5 cm-es hagymából most már 3 hét alatt lesz 3 szál zöldhagyma, egy 8 cm-esből 6 szál. Viszont az apró dughagymából leghamarabb 2 hónap múlva lesz egy kis ehető szál.
Ha tudsz, őstermelői piacon vedd a hagymát, mert a multiknál gyakran be vannak itatva csírázásgátló anyaggal.
"Egy 5 cm-es hagymából most már 3 hét alatt lesz 3 szál zöldhagyma, egy 8 cm-esből 6 szál."
Ez milyen hagyma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!