Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik fajta slagot tudnám...

Melyik fajta slagot tudnám visszabuktatni a fúrt kút csövébe úgy, hogy a kiálló ív ne legyen több kb.20 cm-nél?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta bordázott cső van csatlakoztatva a szivattyúhoz, azt toldom meg egy bármilyennel. Nem találom ezt a régi fajta tömlőt.
2019. márc. 5. 10:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Amit keresel, azt spirálcsőnek hívják. Van belőle műanyag, és acél merevítéses. Szivattyú szívóágára csak ilyet kötünk, vagy valami keményet (KPE, PVC,horg.acél,stb), mert a szívóvákuum a puha tömlőt összerántja. [link]
2019. márc. 5. 17:21
 2/8 A kérdező kommentje:
Jaj, nem így bordázott, hanem hosszúságában. Ez egy szimpla slag, csak azért ragaszkodnék hozzá, mert nem merev, visszavezethetem a végét a csőbe és kis edénnyel takarhatom a fúrt kutamat. Csak olyan mereveket látok, amiket kívül se tudnék a cső köré tekerni, meg akkor már nem lenne annyira patent. (Már amennyire patent.):)
2019. márc. 5. 18:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Most ez szöget ütött a fejembe, hogy a szívóhatás összeránthatja a slagot. Kezdek nem ragaszkodni a hajlékony csőhöz.

És mi van, ha a víz nem szabályos körformán, hanem ellipszisen indul útnak fölfelé?

2019. márc. 5. 18:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Amit linkeltem az nem merev, az 1"-at simán 30cm sugárban meghajthatod, persze nem -10C-ban. A sima slagot sem tudod kisebb ívben hajtani, mert megtörik. Azon hogy a szívóhatás összerántja a slagot nem azt értem hogy ovális lesz, hanem összelapul úgy, hogy egy csepp víz sem fog átmenni rajta. Ne gatyázz, nem véletlenül hívják szívótömlőnek amit küldtem, más úgy sem lesz jó.
2019. márc. 5. 19:01
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem nagy teljesítményű búvárszivattyúról van szó, de azért majd férfiakkal megtárgyalom.:)

Köszönöm szépen a segítséget.

2019. márc. 5. 19:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Most látom az újabb hozzászólásodat. Megfontoljuk.

Köszönöm szépen!

2019. márc. 5. 19:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Még akkor szóba jöhet a 25-ös KPE cső egy KPE-KPE könyékkel. Ennek van a legkisebb "íve", mivel derékszögben kijöhet a cső a kútból. Ha el kell dugni a kutat akkor ez a tuti. Az ára is töredéke mint a spirálcsőének.
2019. márc. 5. 19:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem az eldugásáról van szó, hanem közel van a bejárati ajtóhoz, nem akartam köré egy monstrumot.

Legalább 30 éve ezzel a slaggal üzemel. A szomszédoknak is csak sima slag van a szivattyúra rákötve, sorban a társasházaknál. Ők nem is toldozgatják, ahogy én teszem.

2019. márc. 5. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!