Tavaly a földben hagytam pár zellert, mire számíthatok, ha idén felszedem őket? Van rajtuk pár zöld levél.
Figyelt kérdés
2019. márc. 3. 07:49
1/7 anonim válasza:
Nagyon fás, és ízre is rossz lehet, szerintem megfagyott a télen.
2/7 anonim válasza:
Én nem bántanám,mert a zöldje jó a levesbe,de a gyökere már nem biztos,mert fás,fagyott.De majd később leellenőrzöd. Frissen leszeded a zöldjét,ha már elég nagy és mikor levest főzöl.Jobb ízű mint a kissé fonnyadt üzleti.
3/7 anonim válasza:
Megenni nem biztos, hogy érdemes őket, tényleg fásak lehetnek, de ízt adnak a kajának. (Ameddig magszárat nem kezdenek hozni, addig az se biztos, hogy fásak.)
Ha több tő van, mint amennyi zöld levelet el tudsz használni, akkor vegyél ki egyet próbára.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Egyébként meddig élhet a zeller, ha ott hagyom?
2019. márc. 3. 14:07
5/7 anonim válasza:
Nyár közepéig, esetleg augusztusig. Addigra beérleli a magját, és elpusztul.
A kérdésből úgy tűnik, nem tudod, hogy a zeller is kétéves növény. Az első évben kifejleszti a gyökerét, a második évben pedig magot hoz.
6/7 anonim válasza:
Én direkt hagytam párat a földben, azért, hogy idén legyen hamar friss zöldem! :) A gyökér jelen esetben nem érdekel, de ha kiszedem, mert útban lesz, akkor azért belefőzöm levesbe az íze miatt...
7/7 anonim válasza:
A zellert kint lehet hagyni telre
Tökéletesen jo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!