Kezdőoldal » Otthon » Kert » Metszeshez, vastagabb (30-40...

Metszeshez, vastagabb (30-40 mm) agak levagasahoz ravago vagy mellevago agvago ollo ajanlott?

Figyelt kérdés
2019. febr. 26. 07:52
 1/10 anonim ***** válasza:
9%
Csakis rávágó.
2019. febr. 26. 08:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Amelyik könnyebben viszi. Tavaly vettem a LIDL-ben egy kiváló mellévágót, áttételes, kihúzható karokkal, mindent visz. A gyengébb minőségű rávágóknál az "üllő" gyakran eltörik, máskor meg a kés.
2019. febr. 26. 09:25
 3/10 anonim válasza:
9%
Én fiskars rávágót vettem akáchoz.
2019. febr. 26. 09:31
 4/10 A kérdező kommentje:

Igazabol, gyumolcsfak metszesehez vennek agvagot.

Itt

[link]

azt irjak a ravago a kemeny, szaraz agak vagasahoz van.

Mivel hosszu az ollo jo lenne nem csak a vastag, hanem a magasabban levo vekonyabb agakat is lehessen vagni, letra nelkul. Ezek szerint nekem a mellevago lenne a jo valasztas?

2019. febr. 26. 09:55
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

40 mm-hez már rávágó kell. Vagy még inkább kézifűrész.

A mellévágó sokkal szebb és jobb munkát végez, csonk nélkül lehet vele vágni, a rávágó meg szét is gyepálja a megmaradó csonkot, de a 40 mm már nem való mellévágónak.

2019. febr. 26. 17:14
 6/10 A kérdező kommentje:

Igazad van. Akkor Te is abban erositel meg, hogy mellevagot vegyek.

1. a 3cm vekonyabb, magasabban levo agak vagasa letra nelkul

2. a 3cm vastagabbakat majd fureszelem

2019. febr. 27. 07:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Élő részhez mellé vágó kell. Minőségi szerszámnak nem gond a 4cm. De a 6 sem.

Szárazhoz jobb s rávágó. Mondják... Azt meg ugye nem vágjuk, mert az élőig kell visszametszeni. Tehát csak mellévágót vegyél. de jó minőségűt.

Amit fűrésszel kell vágni azt meg utánna illik késsel simára faragni.

2019. febr. 27. 09:31
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
A simára faragásnak nincs jelentősége. Amit vágtál (ollóval, fűrésszel, bármivel), az a vágás melletti rész úgyis el fog halni. Nézd meg egy tavaly levágott ág helyét, bármennyire csonk nélkül vágtad, egy darab mégis elszáradt.
2019. febr. 27. 17:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Koszonom.
2019. febr. 28. 06:57
 10/10 anonim ***** válasza:
42%
A simára faragásnak az sz előnye, hogy a sebkezelő anyagot egyenletesen tudod fel vinni. Így a sebgyógyulás gyorsabb, szebb. A fertőződéd esélye kisebb.
2019. febr. 28. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!