Kezdőoldal » Otthon » Kert » Orchidea gyökereztetés?

Orchidea gyökereztetés?

Figyelt kérdés
Lepke orchideámnak nincd légzögyökere ezen szeretnék segíteni

2019. febr. 24. 17:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A meglevő gyökerei is léggyökerek tulajdonképpen. Spontán léggyökér nevelés nedvesebb szobalevegőn lehetséges, tehát ajánlatos pl. napi vízpermet, a cserép alatt párologttaó közeg elhelyezése (pl. tálcán nedvesített agyaggolyók) vagy szobai üvegház kialakítása.
2019. febr. 24. 20:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ.
2019. febr. 25. 07:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért hiányzik neked a léggyökér? Ha majd az orchideának hiányzik, akkor nevel magának. Ha nem nevel, az azt jelenti, hogy nincs is rá szüksége az adott tartási körülmények között.
2019. febr. 26. 06:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Azért hiányzik mert nagyon sok bimbót hoz, de mindig lefonnyad és gondoltam oxigén hiány.
2019. febr. 27. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Az oxigént a növény számára a levelek veszik fel. A gyökerek csak a saját működésükhöz szükséges oxigént tudják felvenni, nagyjából. Ezzel akkor van gond, ha nem orchideaközegbe, hanem pl. virágföldbe van ültetve, vagy ha agyon van öntözve, vagy ha nagyon meszes vagy klóros vízzel van öntözve.

De bimbóhullást okozhat még a tápanyaghiány, a huzat, a sötét, a nagyon száraz levegő, meg ki tudja, micsoda még.

2019. febr. 27. 17:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz. Igyekszem mindent úgy tenni ahogyan azt kell, illetve olvastam hogyan kell.. de honapokon keresztül nem volt javulás. Ám most mintha már reménykedhetnék elég nagyra megnőttek a bimbók remélem nyitni is fog. Annyit csináltam másképp hogy szénsavmentes ásványvízzel locsolom és úgy látom ez tetszik a növényeimnek
2019. márc. 1. 08:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Bocsi hogy megint én kommentelek. De most vettem észre nagyon apró bogarak mászkálnak az orchideámon. Mi lehet ez? Hogy tudnám megmenteni? Kérlek segítsetek
2019. márc. 2. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!