Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit lehet tenni békák ellen?

Mit lehet tenni békák ellen?

Figyelt kérdés

Rengeteg béka van az udvarunkon,akárhova lépünk,biztos,hogy ott ugrál egy-kettő a lábunk előtt. Volt olyan,hogy 6 db volt egy kupacban.

Mit tehetnék,hogy eltünjenek? Létezik esetleg valami békariasztó?

2010. júl. 1. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Most alakultak át az ebihalak békává, pár nap alatt elvonulnak, addig kibirod. Ha meg a békákat kiirtod, akkor jönnek a csigák, meg a rovarok - szerintem a békák jobbak.
2010. júl. 1. 22:09
 2/7 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk is rengeteg van egy jó hónapja, pedig a szomszéd villanyoszlopon fészkel 2 gólya. Ez van, esős volt az idő, legalább megesznek pár szúnyogot. Szerintem riasztó nincs ellenük, irtani meg nem célszerű mert hasznos és mellesleg védett állat is.
2010. júl. 1. 22:17
 3/7 anonim ***** válasza:
26%
Hagyd békén a békákat, joguk van ott lenni.
2010. júl. 1. 22:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves 22:19-es!

Egy szóval sem mondtam,hogy bántani akarom őket!!

Én szeretem az állatokat,bár a békáktól irtózom,de őket sem bántanám.Egyszerűen csak rengeteg van belőlük és szeretném ha eltünnének.De reménykedem benne,hogy úgy lesz ahogy az első hozzászóló írta és tényleg elmennek majd!

2010. júl. 1. 22:36
 5/7 anonim válasza:
50%
Hozni kell néhány gólyát
2010. júl. 3. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Miért kéne őket elzavarni?! A szúnyogokat jobban szereted?

Én örülök neki, hogy tele van a kertünk békával, pedig én sem szeretném, ha bármelyik is hozzám érne! Hasznos és védett állatok! Nem zavargásszuk őket sehova!

2010. júl. 18. 11:32
 7/7 anonim válasza:

Fogj meg egyet, kötözd meg valahogy, de úgy, hagy hasra tudd fordítani. Ha hasra fordítottad, fogj valamit, ami finoman ingerli a bőrét, a legjobb talán az egy évesnél nem idősebb fürj tolla, de jó a galamb farktolla is. Ezzel szépen finoman le és fel "vakargasd" a hasát. Ő ettől egy furcsa hangot fog kiadni, egyfajta vészjelzést a többiek számára. Ez nem mindig olyan frekvenciatartományban zajlik, melyet emberi fül észlel. Megjegyzem a legjobb, ha üveglapra fekteted, mivel ez a rezgéseket a lehető legjobban vissza tudja verni, illetve az üveglapot egy fa ládára tedd rá, mivel ez felerősíti a hangot. Illetve a (víz és liszt keveréke) béka hátát a jobb rögzítés végett kend be csirizzel és úgy rögzítsd az üveglapra, ez természetes anyag nem tesz benne kárt. Így egyébként a bőre által kibocsájtott nyálkával keveredve olyan szaganyagot áraszt amelytől a béka különösen undorodik.

Ezek után engedd el a békát. 10 percnél ne tartson tovább a művelet, mert azt már nem biztos, hogy kibírná, illetve az már állatkínzás lenne.

(A módszer nem 100%-ig biztos, de tudományos alapja van)

2011. jún. 5. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!