Mit lehet tenni békák ellen?
Rengeteg béka van az udvarunkon,akárhova lépünk,biztos,hogy ott ugrál egy-kettő a lábunk előtt. Volt olyan,hogy 6 db volt egy kupacban.
Mit tehetnék,hogy eltünjenek? Létezik esetleg valami békariasztó?
Kedves 22:19-es!
Egy szóval sem mondtam,hogy bántani akarom őket!!
Én szeretem az állatokat,bár a békáktól irtózom,de őket sem bántanám.Egyszerűen csak rengeteg van belőlük és szeretném ha eltünnének.De reménykedem benne,hogy úgy lesz ahogy az első hozzászóló írta és tényleg elmennek majd!
Miért kéne őket elzavarni?! A szúnyogokat jobban szereted?
Én örülök neki, hogy tele van a kertünk békával, pedig én sem szeretném, ha bármelyik is hozzám érne! Hasznos és védett állatok! Nem zavargásszuk őket sehova!
Fogj meg egyet, kötözd meg valahogy, de úgy, hagy hasra tudd fordítani. Ha hasra fordítottad, fogj valamit, ami finoman ingerli a bőrét, a legjobb talán az egy évesnél nem idősebb fürj tolla, de jó a galamb farktolla is. Ezzel szépen finoman le és fel "vakargasd" a hasát. Ő ettől egy furcsa hangot fog kiadni, egyfajta vészjelzést a többiek számára. Ez nem mindig olyan frekvenciatartományban zajlik, melyet emberi fül észlel. Megjegyzem a legjobb, ha üveglapra fekteted, mivel ez a rezgéseket a lehető legjobban vissza tudja verni, illetve az üveglapot egy fa ládára tedd rá, mivel ez felerősíti a hangot. Illetve a (víz és liszt keveréke) béka hátát a jobb rögzítés végett kend be csirizzel és úgy rögzítsd az üveglapra, ez természetes anyag nem tesz benne kárt. Így egyébként a bőre által kibocsájtott nyálkával keveredve olyan szaganyagot áraszt amelytől a béka különösen undorodik.
Ezek után engedd el a békát. 10 percnél ne tartson tovább a művelet, mert azt már nem biztos, hogy kibírná, illetve az már állatkínzás lenne.
(A módszer nem 100%-ig biztos, de tudományos alapja van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!