Milyen távolságra legyen az aljától a szívócső, hogy ne szívjon fel jelentősebb mennyiségű homokot a kútból? Van egy talaj szinttől kb.5 méter mély asott kutam, amiben kb 2,20 méterre van az aljától a víz.
Milyen távolságra legyen az aljától a szívócső,hogy ne szívjon fel jelentősebb mennyiségű homokot?
Van egy talaj szinttől kb. 5 méter mély asott kutam,amiben kb 2,20 méterre van az aljától a víz.
Vettem hozzá egy házi vízművet, milyen távolságra kell lenni a kút aljától a szívócsőnek,hogy ne szívjon fel homokot?
Mivel ez nem membrános szivattyú,akár 60 cm is lehet a lábszelep az aljától .Azt kell megfigyelni,ha megy szivattyú 20-30 percet,mennyivel lesz lejjebb a vizszint teteje .
Ha csak keveset,jó a viz után pótlása .De megdolgoztatni sem szabad nagyon,mert ekkor gyors lesz a víz beáramlása ,és magával hozza a homokot is
Köszönöm!
De miért pont 60? Mennyi a minimum?
Szóval a fél méter mindenképp kell?
Mennél több vizet szivatsz ki,annál jobban kialakulnak a vízjáratok .Nem az a nagyon fontos,hogy mennyi víz van,hanem hogy jó viz adó réteg legyen a kút alján .Itt csak a kút alján tud a viz bejönni,ellentétben a fúrt kutakkal .
Ha nagyon hirtelen lecsökenne a viz szintje,akkor pihentetni kell a kutat,csökkenteni a víz kivételt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!