Mennyi pénzt tartanátok reális árnak egy 100 négyzetméteres kertrész felásásáért?
2-2,5 E Ft.
800 körüli órabérért szokták, és ennek 3 óra alatt meg kell lenni, ha egy erős férfi csinálja, bármilyen rossz agyagos föld, meg bármilyen tisztességesen, mélyen ássák.
Ha csak a felszínt birizgálják, akkor 1 óra alatt is meglehet, akkor csak 1000. De ilyen munkáért még azt se szabad kifizetni.
Szomszédom már vagy 10 éve fizetett közel ekkora területért 10e Ft-ot.
(Bp)
Sokalltam, de nem biztos, hogy én megcsináltam volna ennyiért is...
Ja és egy erős munkakész férfi inkább elmegy építkezésre dolgozni, mint hogy elbsza a napot ilyennel.
A notorius kocsmatöltelék munkakerülő alapból nem vállalja.
De az 1500ft-os órabér sem sok.
Kérdezd meg a Mestört mennyiért vállalja:
Ez úgy szokták mondani, hogy kit hogy lehet becsapni.
Az teljesen mindegy, hogy mennyi lenne a reális, mert ha azt nézzük, az lenne a reális, hogy aki a gyárban gürcöl egész nap, fizikai munkával, az legalább annyit keressen, mint a mérnök, aki csak irányít (fele munkaidőben, mert a másik felében netezik), de effektíve semmi kézzelfoghatót nem produkál, nem fájdul meg a dereka az emelgetéstől, nem vágja le a karját a gép, nem szívja be egész nap a rákkeltő port, még csak meg se izzad. Mégsem így van, a munkás csak töredékét kapja.
Itt a linkelt film hozzászólásai között is szerepel az 1000 Ft/óra (3 hónapos hsz.), nyilván ha fogalma sincs róla az illetőnek, akkor inkább nem szólt volna hozzá. Erre érkezett egy válasz, amiben 800-at említenek.
Itt egy munkaajánlat, alkalmi munkára:
750/óra, és ebből még adózni is kell.
Budapesten is van rengeteg problémás ember, aki munkanélküli, és alkalmi munkákból él.
Aki sokkal 1000 felett kér, az már leginkább a lehúzás kategória.
Ha veteményes volt, akkor az viszonylag könnyen ásható, 3 órán belül végezni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!