Erkélyre mikor teszitek ki a leandert, hogy biztosan ne fagyjon el?
Ha 2 x kisüt a nap egymásután már azt gondoljátok vége is van a télnek ?
Igaz,a kertészeknek is meg kell élni .
Pedig az első nagyon jót írt.
Anyukámnál októbertől áprilisig be kellett rakni a leandereket a kamrába (=telelő), de már rájött, hogy nem a dátum számít és kint meri hagyni kisebb fagyokban.
Az utcában van olyan ház, ahol még be se vitték.
Én múlt héten már kipakoltam párat a házból, ami nagyon útban volt.
A többséget be se hoztam, csak a fóliasátorba raktam, ami csak 4 fokot csillapít, de idén még nem volt kemény fagy.
Azért a viszonylag meleg fagymentes helyről kirakni nem ugyanaz, mint tél elején kint hagyni, amikor hozzá van szokva az időjáráshoz.
Valamelyik év december elején, mikor még nem vittem be, egy meleg időszak után egy éjszaka az előrejelzések ellenére volt vagy -7-8 fok, és a kint lévő leanderek levelei lefagytak. (Az ágak nem.) Most ilyen hidegbe kirakva egy ilyen komolyan visszafagyasztaná a fiatal ágakat.
Viszont egy -2-3 fokos fagy nem okozhat gondot most se.
Az Időkép helyi előrejelzése szerint nálunk már csak -1 lesz, hétvégén ki is pakolom az összeset.
Persze, én naponta szoktam az előrejelzést figyelni, ha mégis bejön egy erősebb lehűlés a következő 2-3 hétben, akkor vissza tudom hordani.
A hideg levegő a fajsúlyánál fogva lefelé száll (leül). A 4. emeleten nincs esélye a talajmenti fagynak, ott 2 fokkal melegebb van mindig hajnalban, mint a ház előtt. (De egy nagy általános lehűlés persze ott is okozhat nagy hideget, tehát oda kell figyelni azért.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!