Metszőollórugót szabad olajozni?
Én varrógépolajjal szoktam.
Bocs a rövid kérdésért! A lényeg az lenne, hogy az olaj bent tartja a port, homokot és egyéb szennyeződéseket.
ami a rugó megszorulását, akadozását eredményezheti. a felületek kopásáról nem is beszélve. Ezek után megtisztítani sem könnyű. (A kérdésem abból ered, hogy a zárakat, lakatokat sem ajánlják olajozni)
A BIZTONSÁGI zárbetéteket és lakatokat nem szabad olajozni.
Mert abban olyan apró, precíz, szorosan illeszkedő alkatrészek vannak, amik beragadnak a beszáradó olajtól, meg a beragadó portól.
A hagyományos zárakat és lakatokat viszont kötelező időnként zsírozni és/vagy olajozni. A biztonsági betétes zárakat is, csak magát a betétet nem.
A metszőolló rugója nem egy annyira precíz dolog, hogy az olaj megfogja, amikor elpárolog belőle a hígítóanyag. Amikor teljesen kiszárad, akkor megolajozod ismét, és kész. Tél végén, szezon előtt én mindig ki szoktam tisztogatni és megolajozom legalább a legjobb, legtöbbet használt ollómat. A többit meg szükség esetén.
A bejutó port, homokot szépen kidolgozza magából a rugó, nem koptat. Az egymáson elcsúszó acél viszont erősen koptat, ha száraz (bármilyen simának látod), ezt a koptató hatást kell megszüntetni a kenőanyaggal, ami kitölti a felület egyenetlenségeit.
Úgy mellékesen, a kenőanyag miatt könnyebb az ollót egész nap nyomkodni, nem is idegesít a nyikorgással, és korrózióvédelmet is ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!