Milyen kaktusz ez?
Ajándékba kaptam, de foggalmam simcs milyen kaktusz lehet... valaki tudja esetleg? életemben nem láttam még ilyen kaktuszt...
Nagyon tönkre van menve a meleg miatt, ritkán látni ennyire szörnyen kinéző kaktuszt.
Nem a sötét meg az öntözés a legfőbb baja, hanem a meleg. Ilyenkor, télen 15 fok alatt kellene tartani. Nézz utána a kaktuszok tartásának egy hozzáértő oldalon, a gugliba beütöd, hogy kaktusz tartása. Pl.:
Csak egyféleképpen fog valaha is helyrejönni úgy-ahogy: most egyből hidegre viszed, 10 fok alatt fény nem is szükséges, öntözni nem szabad egyáltalán, aztán a fagyok megszűntével április végén, május elején kirakod a szabadba, és ezeket a rettenetes megnyúlt részeket késsel szépen levagdosod. Akkor őszre, ha nem is jól, de kinéz majd valahogy.
A pontos fajt ilyen eltorzult állapotban nem tudom megmondani, de valamilyen Rebutia, ez biztos. Ekkora növényen rengeteg virág lett volna tavasszal, ha előbb utánanézel a tartásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!