Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha átváltoztatom az Afrikai...

Ha átváltoztatom az Afrikai ibolya helyét mi történik? (Több lent! )

Figyelt kérdés

Eddig egy háromnegyed árnyékos helyen tartottam őket ahol pont jó hőmérséklet volt kb. De most, hogy itt a tél nagyobb a fényigényük, persze találtam nekik egy jó fényes helyet, csak az az egy gond, hogy az ablak nem valami szigetelt és jön be a kevéske huzat, mellékelten persze csempézett az ablakpárkány és azok is átveszik a hideget. Szerintetek jó ötlet odarakni őket? Kibírják? Egy vékony textilpelenkával kibéleltem az ablak alját, de még az sem fog nagyon sokat, de jobb, mint azelött volt.

Szerintetek?

Válaszaitokat előre köszönöm!

2018. dec. 15. 10:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan sok hideg nem jön be, hogy ártson az ibolyáknak. A virágzáshoz sok fényre van szükség.

Hány fokos a két lehetséges hely? Tegyél oda egy hőmérőt.

A csempe amúgy nem jelent semmit, mert nem jó hővezető. Igaz, jobban vezeti hőt, mint a fa, de még ez se számít jó hővezetésnek.

(A fa hővezetési tényezője 0,2-0,4, a csempéé 1, a vasé 80, a rézé 400.)

2018. dec. 15. 14:14
 2/2 anonim ***** válasza:
A növények rosszul viselik el a gyors környezetváltozásokat.
2018. dec. 15. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!