Mérgező növények?
Sziasztok.
Biológia szabadon választott prezentációt csinálok barátommal.
Kitaláltam,hogy az legyen ,hogy Top 10 mérgező növény,a tanár rábólintott,azt mondta jó.
Tudnátok segíteni mik a leghalálosabb növények.
Keresgettem már ,volt ilyen,hogy ördögcérna pl.azt olvastam az halálosan mérgező.
Tudnátok mondani nagyon mérgező,halálosan mérgező növényeket amik bekerülhetnek a top 10 es listába.
Köszönöm ha segítetek :D
Google és a Youtube
Ott vannak top listák. Erről IS!
1. vagyok.
0%????
Rendben, ha arra nem vagy képes, hogy egy SAJÁT MAGADTÓL kitalált feladatra rákeress, akkor agyhalott vagy kérdező!
A popsidat kaki után ki törli ki?
Nyugotan pontozd le ezt is! Ha pedig nem jön össze a lista, akkor mond meg a tanárodnak, hogy a GYIK-en nem segítettek, pedig te kiadtad a melót!
Bro,nyugi csak kérdeztem,így is úgyis megcsináljuk mert kell az 5 össze ,és engem is érdekel a téma.
Nem értem miért kell így letámadni,hogy agyhalott vagyok.
Veszekedni még nem fogok interneten keresztül mert annak nincs értelme.
Egyszerűen csak,egy kis segítséget kértem,nem többet,csak annyit amennyit a 2.válaszoló írt.Köszönöm neki.De ti vagy te nem tudom már egyből nekemjöttök.
Az ördögcérnát mondjuk hagyd ki a Top 10-ből. Igaz, egy időben nagy divat volt a neten a veszélyes voltával riogatni az embereket, de az igazság tudtommal nem ez.
Vannak benne veszélyes anyagok, minden zöld részében (a zöld bogyóban is, ugyanúgy, mint a zöld krumplibogyóban is), de nem nagy mennyiségben. Meg lehet tőle halni, ahogy a krumpli termésétől is (főleg a túlérzékenyeknek) de ahhoz nagyon sokat kell belőle legelni.
Az ördögcérna érett termése gyógyhatású.
Goji néven fut a közeli rokon fajokkal együtt.
Bár tényleg van benne valami alkaloid, de lehet, hogy a zöld paradicsom mérgezőbb.
De pl a só biztos, hogy mérgezőbb.
Amugy visszamenve,mi az ott az a 0%,nem vágom 😂
Egyebkent 4 est japtunk,pedig nem is olvastuk a prezentációt,és fejből nyomtuk.
Csak a tanár buz*.
Nem szeret minket, mondjuk mi se őt annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!