Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lepke Orchidea elrontottam...

Lepke Orchidea elrontottam valamit? Ha igen mit, hogyan hozhatnám helyre?

Figyelt kérdés
Lepke Orchideáimnak elfonnyadnak a bimbói nem akarnak kinyílni... nyáron kaptam őket virágzás után néhány héttel bimbokaz hozott, de ezek elsárgulnak elfonnyadnak

2018. nov. 24. 13:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Feltöltöd a fotót egy képtárhelyre, (pl.: [link] és a kapott linket beilleszted ide.
2018. dec. 16. 19:43
 12/21 A kérdező kommentje:
Sajnos azt írja nekem , hogy az adott íp cím nem található
2018. dec. 17. 16:21
 13/21 anonim ***** válasza:
A hátsó zárójelet töröld ki, valamiért egybevette a linkkel. Így helyes: [link]
2018. dec. 17. 17:47
 14/21 A kérdező kommentje:
2018. dec. 17. 20:12
 15/21 anonim ***** válasza:
Ez egy teljesen egészséges növény, semmi baja nem látszik. Szép új gyökereket hoz, plusz egy növekvő virágszár kezdemény is látszik. Tedd ablakba, fényre, az új levelek közepe kissé világos, ez fényhiányra utal.
2018. dec. 17. 20:36
 16/21 A kérdező kommentje:

[link]

Köszönöm a válaszod megnyugodtam akkor. Viszont ez a másik növényem csak ezt tegnap nem engedte feltölteni

2018. dec. 18. 14:16
 17/21 anonim ***** válasza:
A gyökerek barnulása a rothadás jele, lehet, hogy túl sűrűn van öntözve. Két öntözés között hagyd teljesen kiszáradni a földjét (pláne, ha hűvösebb helyen van). A barna gyökérrészeket csak simán vágd le, nem lesz vele semmi gond.
2018. dec. 18. 18:57
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod, kissé megnyugodtam. Akkor most egy ideig nem öntözöm remélem nem lesz vele baj
2018. dec. 20. 16:48
 19/21 A kérdező kommentje:
Bocsi h ismét ide írok de nem akarok uj kérdést. Továbbra is elfonnyad az orchidea bimboja pedig párás helyen van a locsolás áztatással történik. Szellőztetem szobát ügyelek rá h ne kapjon huzatot. Teljesen elkeseredtem, légyszi segítsetek.( viszont új várgszárat hoz)
2019. jan. 8. 18:32
 20/21 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Ne aggódj, ha új szárat hoz, akkor jól érzi magát, a bimbófonnyadás majd abbamarad előbb-utóbb. A hideg miatt is fonnyadhatnak, gondolom éjszaka, meg ha nem vagy otthon akkor annyira nem fűtesz. Nálam is fonnyadnak, én nem különösebben foglalkozok vele, mert még eddig mindegyik tele lett virággal a kezdeti bimbóhullatás után, pedig vannak olyan orchideáim, amik elég hűvös helyen vannak.
2019. jan. 9. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!