Milyen magvak teremnek meg nálunk?
Pisztácia nem jó, csak a nagyon enyhe teleinket bírja ki.
A kesu melegigényes, nálunk megfagy.
Viszont a pekándió jól megél nálunk. Csak rendkívül nagyra nő, és úgy rémlik, nem is önporzós, tehát kettő kell belőle.
A héjatlan tökmagról pont most hallottam, hogy 4000-ért árulták kilóját.
De ha szórakozásképpen akarod törögetni evés közben, az eladás nem játszik, akkor héjasat termessz. Sütőtöké nem olyan jó, a marhatök magja a jó.
A mandula a legkorábban virágzó fa, tehát ha nem védett fekvésben van, akkor minden második évben elfagy a virágja. A nemes fajták többsége nem önporzós, tehát ebből is kettő kellhet, de legalább nem óriásira növő fa.
Lehet még bokron termő mogyorót meg földimogyorót is, ezek szaporítóanyaga is beszerezhető.
Ugyan nem kifejezetten mag, de mostanában egyre népszerűbb és nálunk is jól termeszthető a Földimandula vagy más néven Mandulapalka, Tigrismogyoró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!