Kezdőoldal » Otthon » Kert » A közönséges muskátlit mikor...

A közönséges muskátlit mikor kell szaporítani?

Figyelt kérdés
Napokba vittem le a pincébe néhány már eléggé öreg muskátlit. Próba - szerencse alapon néhány szebb hajtását eldugványoztam, melyeket a nem túl meleg előszoba ablakában fogok teleltetni. Kérdésem, hogy ez a késő őszi szaporítás vajon eredményes lesz?

2018. nov. 17. 10:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Majd kiderül, de szerintem télen "alszik" a muskátli.

Én tavasszal szoktam visszavágni, miután 1-2 hetet már erősödtek a hajtások a szabadban.

Olyan muskátlim van, amit eredetileg még a nagyanyámtól örököltem, aki már 30 éve meghalt.

2018. nov. 17. 12:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Tavasszal szokás, amikor már kikerülhet a szabadba (általában május, de délre néző ablakköznél április is szóba jöhet).
2018. nov. 17. 16:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Igazából augusztusban van az ideje .

Ha sikerül,nyert ügyed van .A növényen úgy is látod majd a fejlődést .

2018. nov. 17. 17:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Ilyenkor kevésbé szerencsés, de simán megmaradhatnak, ha tetszenek neki a körülmények.

Azért nem ajánlják a muskátlival télen aktívan való babarálást, mert akkor ha életben is vannak, inkább megnyúlnak a sok öntözéstől, stb.

Elvileg a legjobb télen az öreg növényt cserépben vagy másban,de földben hagyva teleltetni, akár pincében, akár ablakban. És úgy, hogy ne kapjon sok vizet, csak ritkán annyit, ami szükséges, hogy ne száradjon ki.

Lesznek tavaszig új hajtásai. És ezeket kell inkább tavasszal letörögetni és elduggatni....

De ez az őszi akciód is lehet sikeres. Hát attól függetlenül, hogy új dugvány, agyonöntözni ezt sem szabad!

Drukk!

2018. nov. 18. 12:57
 5/5 anonim ***** válasza:
A gyökerezéshez meleg (és párás levegő) kell a növényeknek. Kétlem, hogy a "nem túl meleg előszoba ablakában" sikeres lesz a szaporítás, valószínűleg a hideg, nedves földben egyszerűen kirothadnak a dugványaid. Én a helyedben fűtött helyen, melegben próbálkoznék vele, és borítanék rájuk levágott flakont búrának.
2018. nov. 19. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!