A közönséges muskátlit mikor kell szaporítani?
Majd kiderül, de szerintem télen "alszik" a muskátli.
Én tavasszal szoktam visszavágni, miután 1-2 hetet már erősödtek a hajtások a szabadban.
Olyan muskátlim van, amit eredetileg még a nagyanyámtól örököltem, aki már 30 éve meghalt.
Igazából augusztusban van az ideje .
Ha sikerül,nyert ügyed van .A növényen úgy is látod majd a fejlődést .
Ilyenkor kevésbé szerencsés, de simán megmaradhatnak, ha tetszenek neki a körülmények.
Azért nem ajánlják a muskátlival télen aktívan való babarálást, mert akkor ha életben is vannak, inkább megnyúlnak a sok öntözéstől, stb.
Elvileg a legjobb télen az öreg növényt cserépben vagy másban,de földben hagyva teleltetni, akár pincében, akár ablakban. És úgy, hogy ne kapjon sok vizet, csak ritkán annyit, ami szükséges, hogy ne száradjon ki.
Lesznek tavaszig új hajtásai. És ezeket kell inkább tavasszal letörögetni és elduggatni....
De ez az őszi akciód is lehet sikeres. Hát attól függetlenül, hogy új dugvány, agyonöntözni ezt sem szabad!
Drukk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!