Bokrok gyökereit hogy lehet kiírtani otthoni szerszámokkal?
Figyelt kérdés
Van egy földsánc, 1 méter magas, 1 méter széles, szeretném eltüntetni, benőtték a bokrok, kis fák. A bokrokat kiírtottam láncfűrésszel, de a gyökereivel nem tudok mit kezdeni, a gyökerek teljesen lehetetlenné teszik az ásást. Van mindenféle kerti szerszámom, ütvefúróm, vésőkalapácsom, flex, stb. kb minden létező kisipari szerszám.2018. okt. 23. 18:05
1/7 anonim válasza:
Tavasszal ahogy kizöldelnek gyomirtóval le kell permetezni .
Aztán lehet hogy még 2 x is .Levél nélkül minden növény meghal.
2/7 anonim válasza:
Ilyen mennyiséget csak kora tavasszal, kihajtás után, gyomirtóval. Rendszeresen figyelni kell, és amint újabb zöld hajtások jönnek, permetezni. Én a visszamaradt "tuskókra" műanyag vödröket is borítottam, hogy ne kapjon fényt és minél kevesebb hajtást hozzon.
3/7 A kérdező kommentje:
de mire a gyökér kihal 1-2-3 év. Nekem most kell kiírtani.
2018. okt. 23. 19:16
5/7 anonim válasza:
Ha ásóval nem megy (hiszen azt írod, hogy a gyökerek teljesen lehetetlenné teszik az ásást), akkor marad a csákány, utána meg át kell rostálni a fellazított talajt a gyökérdarabok különválasztására.
6/7 anonim válasza:
A hosszát nem írtad a földsáncnak.
De valószínűleg semmi kisipari eszköz nem megfelelő, hanem kell egy markológép, ami kiszedi a gyökereket.
Neki lehet fogni éppen csákánnyal is, de ha akkora bokrok voltak, amiket fűrészelni kellett, akkor a gyökerek csákánnyal kb. olyan ütemben mennek, hogy naponta 2 m2.
7/7 A kérdező kommentje:
5 fm, szerintem nekiállok csákánnyal és fűrésszel.
2018. okt. 24. 10:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!