Milyen cserepes virágot ajánlanátok?
Vitorlavirág (Spathiphyllum sp.)
Szobai futóka (Epipremnum aureum)
Agglegénypálma (Zamioculcas zamiifolia)
Sárkányfa (DRacaena marginata)
Rákvirág (Aglaonema sp.)
Ezek mind nagyon egyszerűen gondozható növények. Nem túl nagy a fényigényük, mutatósak, strapabírók, ha nyáron hetente, télen kéthetente meglocsolod őket, nem hagyod, hogy pangó vízben álljanak s nem teszed őket vaksötétbe vagy tűző napra, akkor kiirtani sem tudod őket.
Jaj, bocsánat, a fenti felsorolásból kifelejtettem a Sansevieria, vagyis anyósnyelv fajokat.
Ezt még a tűző nappal sem tudod kiirtani, ha olyan helyen lenne. Sokféle szín- és alakváltozata van. Általában véve a csíkos széllel ellátott levelűek jobban kedvelik a fényt, de a nem csíkos levelű meglepően sötét helyeken is megmarad.
Nagyon hálás növény, és akár kisebb-nagyobbakat egy nagy cserépbe össze is ültethetsz, s akkor különösen jól mutat.
Én javaslok egy IKEA-t. Tele van igénytelen növényekkel és viszonylag olcsók is.
Én anno egy sárkányfát vettem a koliba kb. 400 forintért + kaspó. 5 éve megvan, tök nagyot nőtt és imádom a mai napig. :)
Van onnan már pálmám és több típusú sansaverám is. Mind igénytelen, néha löttyinteni kell nekik egy kis vizet. Ezek mondjuk nem virágoznak, az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!