Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen cserepes virágot...

Milyen cserepes virágot ajánlanátok?

Figyelt kérdés
A kolis szobámba szeretnék valamilyen virágot, mert nagyon üres és gondoltam, hogy egy virág talán feldobná. Viszont nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, szóval inkább olyan kellene, ami nem igényel túl sok vagy bonyolult törődést.
2018. okt. 10. 12:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vitorlavirág (Spathiphyllum sp.)

Szobai futóka (Epipremnum aureum)

Agglegénypálma (Zamioculcas zamiifolia)

Sárkányfa (DRacaena marginata)

Rákvirág (Aglaonema sp.)

Ezek mind nagyon egyszerűen gondozható növények. Nem túl nagy a fényigényük, mutatósak, strapabírók, ha nyáron hetente, télen kéthetente meglocsolod őket, nem hagyod, hogy pangó vízben álljanak s nem teszed őket vaksötétbe vagy tűző napra, akkor kiirtani sem tudod őket.

2018. okt. 10. 12:51
 2/5 anonim ***** válasza:
33%
Kérlekszépen bemész egy virágboltba és ugyanezeket megkérded. Bocs, tudom, hogy nem vagyok túl informatív, de ugye virágot a virágboltból.
2018. okt. 10. 13:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Jaj, bocsánat, a fenti felsorolásból kifelejtettem a Sansevieria, vagyis anyósnyelv fajokat.

Ezt még a tűző nappal sem tudod kiirtani, ha olyan helyen lenne. Sokféle szín- és alakváltozata van. Általában véve a csíkos széllel ellátott levelűek jobban kedvelik a fényt, de a nem csíkos levelű meglepően sötét helyeken is megmarad.

Nagyon hálás növény, és akár kisebb-nagyobbakat egy nagy cserépbe össze is ültethetsz, s akkor különösen jól mutat.

2018. okt. 10. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Agglegény pálma, nagyon mutatós, és nem igényel sok törődést.
2018. okt. 10. 21:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Én javaslok egy IKEA-t. Tele van igénytelen növényekkel és viszonylag olcsók is.

Én anno egy sárkányfát vettem a koliba kb. 400 forintért + kaspó. 5 éve megvan, tök nagyot nőtt és imádom a mai napig. :)

Van onnan már pálmám és több típusú sansaverám is. Mind igénytelen, néha löttyinteni kell nekik egy kis vizet. Ezek mondjuk nem virágoznak, az tény.

2018. okt. 12. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!