"a réz és a kén biotermelésben engedélyezve van"
Kedves #10-es! Lelkes olvasója és tanulója vagyok kommentjeidnek, mert érződik belőle nem csak a magas szintű szakmai ismeret, hanem az évtizedes gyakorlati tapasztalat is. Most viszont egy kis pontosítást tennék. A réz ha tribázikus rézszulfát, és a kén is, ha mikroformulázott - akkor ÖKOLÓGIAI gazdálkodáshoz ajánlott. De nem bio!
Nicsak a terméklapot! A képek alatt a 7. sor:
Ööö, a bio meg az öko nem egy? Nekem az volt a benyomásom, hogy a lelkes, de nem annyira hozzáértő nagyközönség bio-t mond, a hozzáértésével tüntető szakember meg öko-t, de ugyanarra gondolnak. :)
Az tény, hogy ezzel a témával soha nem foglalkoztam mélyebben. Tehát nem zárom ki, hogy mégsem egy a kettő.
De pl. itt is egymás szinonímájaként írják le:
A direkt termőket a metanol-képződésre hivatkozva tiltották be, de el tudom képzelni hogy az volt velük a baj hogy nem kellett permetezni.
Pölöskei muskotály, Néró-ezek inkább csemege szőlők.
Solaris
És fajtától függetlenül, ha a növény jól érzi magát, (pl kevesebb erőteljes növény, intenzív művelés helyett, )és nem permetezed, akkor szerintem beáll a növény és terem. ha meg olyan év van ami a betegségeknek kedvez akkor a permetezés sem fog csodát művelni.
A sógorom 20 év nem permetezi a tornácára futott hatalmas szőlőt. Egy évben semmit sem termett, a többiben mindíg tele van szőlővel. (csemege, nem tudom milyen fajta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!