Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan keritsem el a kertem?

Hogyan keritsem el a kertem?

Figyelt kérdés
10*20m-t szeretnek teljesen elkeriteni hogy a vadak ne jojjenek be. 2m magas keritest szeretnek. ebben a temaban semmilyen tapasztalatom sincs szivesen veszek barmilyen segitseget. hol es milyen anyagot vegyek hozza? a leheto legolcsobban szeretnem kihozni. milyen oszlopot vegyek? milyen tavolsagra legyenek egymastol az oszlopok? csibehalot vegyek vagy mit? koszonok barmilyen hasznalhato segitseget
2018. szept. 16. 12:08
 1/4 anonim ***** válasza:
A "vadak" megjelölést pontosítod magadban és a szóbanforgó állatok természete, tömege, kártétele alapján határozod meg a szükséges kerítés mechanikai tulajdonságait. Talán 2 m magas felesleges, mivel szarvas csak nem akarja átugrani. Ha róka ellen akarod, akkor meg azt kell figyelembe venni, hogy képes utat ásni a drótháló alatt is.
2018. szept. 16. 13:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha már nekifogsz, nem kellene nagyobb részt lekeríteni?

A felvetés jogos: az igazán hasznos segítséghez írj részleteket.

Milyen körülmények között lenne ez a kerítés? Az otthoni kertedbe járnak be a vadak, vagy egy külterületi hobbitelekről van szó? (Ez utóbbi esetben a vasoszlop eleve kiesik, mert a "vadak" ellopják.)

Milyen vadak ellen szeretnéd?

Elég, ha 15-20 évet kibír, vagy álljon még 50 év múlva is?

Meg még ami eszedbe jut ezzel kapcsolatban.

2018. szept. 16. 18:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Faluban lakom az erdö közelében. A kert egy részét tudom csak lekeriteni elsö sorban az özek szarvasok ellen kell védelem.
2018. szept. 16. 19:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, szarvasnál már kell a 2 m magasság. A szarvas rohadt egy jószág, az 1,50-es kerítés nem elég hozzá.

A legolcsóbb nyilván, ha tudsz szerezni bontott kerítésoszlopot meg vadhálót. Nézegesd a Jófogást, Vaterát meg hasonlókat.

Új anyagból majdnem a legolcsóbb, de mindenképpen normális kinézetű meg tartós, ha betonoszlopra teszel 2 m-es vadhálót, esetleg 1,60-as vadháló fölé egy sor szögesdrótot. A vadháló erős, és alul sűrűbb nyúl ellen, felül ritkább.

2 m-es kerítéshez 70 cm-re kell lefúrni az oszlopokat (lehet gödörfúrót bérelni kb. minden városban), tehát 2,80-as oszlopból kell neked vagy 20 db (elképzeléstől függően), 3-3,5 m-enként. A sarkokat meg kell támasztani mindkét irányból (ide rövidebb oszlop is elég), plusz kapuoszlop.

Aztán felrakod a vadhálót, készítesz kaput. Kell még feszítődrót meg ezekhez huzalfeszítő.

[link]

Ha ezeket az árakat vesszük alapul, plusz rászámolunk 30 E szállítást (nem tudom, hol laksz), akkor összességében szerintem ki fogsz jönni 100 E-ből. (Ha nem te csinálod családi segítséggel, akkor plusz 50 az elkészítés.)

Ha 20x20-as részt kerítesz be, az az anyagköltséget csak 30 E-rel növeli meg. 30x30-as terület bekerítése duplájába kerül, mint egy 10x20-asé.

2018. szept. 17. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!