Hogyan keritsem el a kertem?
Ha már nekifogsz, nem kellene nagyobb részt lekeríteni?
A felvetés jogos: az igazán hasznos segítséghez írj részleteket.
Milyen körülmények között lenne ez a kerítés? Az otthoni kertedbe járnak be a vadak, vagy egy külterületi hobbitelekről van szó? (Ez utóbbi esetben a vasoszlop eleve kiesik, mert a "vadak" ellopják.)
Milyen vadak ellen szeretnéd?
Elég, ha 15-20 évet kibír, vagy álljon még 50 év múlva is?
Meg még ami eszedbe jut ezzel kapcsolatban.
Igen, szarvasnál már kell a 2 m magasság. A szarvas rohadt egy jószág, az 1,50-es kerítés nem elég hozzá.
A legolcsóbb nyilván, ha tudsz szerezni bontott kerítésoszlopot meg vadhálót. Nézegesd a Jófogást, Vaterát meg hasonlókat.
Új anyagból majdnem a legolcsóbb, de mindenképpen normális kinézetű meg tartós, ha betonoszlopra teszel 2 m-es vadhálót, esetleg 1,60-as vadháló fölé egy sor szögesdrótot. A vadháló erős, és alul sűrűbb nyúl ellen, felül ritkább.
2 m-es kerítéshez 70 cm-re kell lefúrni az oszlopokat (lehet gödörfúrót bérelni kb. minden városban), tehát 2,80-as oszlopból kell neked vagy 20 db (elképzeléstől függően), 3-3,5 m-enként. A sarkokat meg kell támasztani mindkét irányból (ide rövidebb oszlop is elég), plusz kapuoszlop.
Aztán felrakod a vadhálót, készítesz kaput. Kell még feszítődrót meg ezekhez huzalfeszítő.
Ha ezeket az árakat vesszük alapul, plusz rászámolunk 30 E szállítást (nem tudom, hol laksz), akkor összességében szerintem ki fogsz jönni 100 E-ből. (Ha nem te csinálod családi segítséggel, akkor plusz 50 az elkészítés.)
Ha 20x20-as részt kerítesz be, az az anyagköltséget csak 30 E-rel növeli meg. 30x30-as terület bekerítése duplájába kerül, mint egy 10x20-asé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!