Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hibiszkusz virágzása?

Hibiszkusz virágzása?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Van vkinek otthon szobai hibiszkusz? 3 eve van meg de virágot még nem hozott viszont dupla akkora lett mint mikor hozzam került folyamatosan hozza a leveleket viszont nincs virág. Nagyobb cserépbe is atultettem mert mar kinőtte.Szereti a helyét is.. Valakinek vmi otlet miert nem virágzik? Vagy csak fiatal még?...

kép: [link]

2018. szept. 15. 16:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nekem vannak, és rendszeresen virágoznak. Nyáron kint vannak a szabadban, most is folyamatosan virágzanak hetek óta. Igazából nem tudom, a tiéd miért nem virágzik. Ezek általában nagyon könnyen virágzó növények, nekem régen még a kis 15 centis fiatal dugvány is virágzott. Világos, napos helyen van? Szoktad esetleg tápoldatozni? Virágzó növényekhez való, virágzást serkentő tápot adj neki.
2018. szept. 15. 16:48
 2/16 A kérdező kommentje:
imádja a helyét. 2 éve ugyanott van, mivel szobanövény nem fordult meg a fejemben hogy kitegyem,..folyamatosan hajtja a leveleket zöldell meg minden csak nincs virága..
2018. szept. 15. 17:37
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szobában nem szokott virágozni, főleg így nem is várható, hogy nem is közvetlenül az üveg előtt van, hanem az ablak mellett. Ezért is ilyen vékonyak a hajtásai.

Csak annyiban szobanövény, hogy eléldegél bent, de csak virág nélkül.

2018. szept. 16. 06:13
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha a fúvó széltől is óvod, akkor nem virít. Stresszhatás kell a növényeknek is. Lefogadom, hogy tűző nap sem éri, akkor meg ne is várd, hogy virágozzon. Gondolom, télen sem tartod 10-15°C-on és viszonylag szárazon.....
2018. szept. 16. 13:48
 5/16 A kérdező kommentje:

Nem vagyok egy nagy növényszakértő,elnézést.

Kitehetem a napra is meg minden aztán majd meglátjuk, csak mostmár lassan jön a tél,emiatt nem merem, de viszont tavasszal kiteszem a verandára félig napra félig árnyékra és meglátjuk mi lesz.

2018. szept. 17. 11:57
 6/16 anonim ***** válasza:
A tél miatt még ki lehetne tenni, mert nagyjából 0 fokig semmi baja nem lesz (saját tapasztalat), az pedig még másfél hónap legalább. Csak azért mégse, mert kb. még lenne virágja tél előtt, de amikor beviszed a hűvösről a meleg szobába, akkor az összes levelét ledobálja, meg persze a bimbókat is, és 1-2 virág lehetősége miatt nem érdemes így elcsúfítani.
2018. szept. 17. 19:20
 7/16 A kérdező kommentje:
sziasztok, azért emeltem ki ezt a kérdést, mert eltelt azóta jó pár hónap, március végén kitettem a a hibiszkuszomat, és vártam a csodára, ..eleinte nem tetszett neki napos helyre tettem, folyamatosan hullajtotta a leveleit, ezért átraktam máshova, félárnyékba,öntözgettem, tápoldatoztam és magához tért megszokta a helyet szereti, és jelentem 2-.3 nap és hamarosan kivirágzik :D nagon örülök évek óta erre várok köszönöm azoknak akik elláttak tanáccsal, hogy tegyem kintre,.. 3és fél hónap alatt 3 év után végre virágba borul..
2019. júl. 18. 11:00
 8/16 anonim ***** válasza:
Én is éppen ezt tanácsoltam volna.:) Minden mediterrán növénynek szüksége van télen pihenő időre (ahogy fentebb írták 10-15 fokos teleltető helyre), hogy utána tavasztól újult erővel a kinti fényben virágba borulhasson.:)
2019. júl. 18. 11:05
 9/16 anonim ***** válasza:
A napos helyet is megszokta volna, de így is jó, a lényeg, hogy kint van, és virágzik.
2019. júl. 19. 05:07
 10/16 A kérdező kommentje:
Ledobta 2 majdnem kinyilt piros bimbojat is... De miért??? Sirok 😢😢😢
2019. júl. 23. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!