Az orchideám kb.2-3 hónapja elvirágzott. Mikor várható újra virágzás?
Figyelt kérdés
Továbbá azokat a szárakat meg kell tartani, amiken hozta a virágokat vagy min fognak jönni az új virágok, márha életben maradt egyáltalán? Köszi!2018. szept. 15. 07:11
1/4 A kérdező kommentje:
egyébként a növény egészségesnek tűnik. legalábbis a levelei zöldek és a szárak is
2018. szept. 15. 07:12
2/4 anonim válasza:
Az én orchideáim általában decemberben kezdenek viragszarat hajtani és nyár közepéig végéig virágzanak. Én meghagyok mindem egyes elvirágzott szárat, addig amíg le nem szárad és akkor vágom le a tövétől 3-4 centire. De volt olyan is hogy nem száradt le egyáltalán és azon hozott új mellékágat és viragzott. Szerintem ha párás helyen (nekem konyhaablak) tartod decemberben neked is elkezdi újra.
3/4 anonim válasza:
Nem különösebben szoktam figyelgetni, de valamikor december-január környékén szoktak nálunk is újra kivirágozni. Mi nem csinálunk semmit velük, csak az elszáradt virágokat szedjük le. Nyugodtan hagyhatod úgy, ahogy van, csak hetente-kéthetente (attól függően, mennyire van meleg) öntözd meg/mártsd bele egy lavór vízbe, és öntsd ki alóla a felesleges vizet.
4/4 anonim válasza:
Ha lepkeorchideáról (Phalaenopsis) van szó, azok mostanában kezdenek el új virágszárakat hozni a tövüknél. Ugyanis a nappali meleg és az éjjeli hideg levegő közti minél nagyobb különbség hatására indul meg bennük a virágszár kezdemény. Megtarthatod a régi virágszárakat is, gyakran új elágazások jönnek rajtuk, és új virágok, de nem minden esetben. Ha elkezd sárgulni, száradni a szár teteje, az már nem fog újra virágot hozni, akkor levághatod tőből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!