Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik elektromos fűkaszát...

Melyik elektromos fűkaszát vegyem meg?

Figyelt kérdés

Nem egésszen 4 éves (OBI) Lux-Tools E-FS 1000/38 típusú elektromos fűkaszámnak a hajtóműve beadta a kulcsot (ami lecsökkenti a motor fordulatszámát), az OBI által árult Lux Tools szerszámok hivatalos szervizétől, EWS Kft.-től azt a választ kaptam, hogy nincs semmilyen alkatrész hozzá.

Tehát akkor most egy új elektromos fűkaszában gondolkodom, idáig két típusról szedtem össze annyi infót, ami alapján számításba jöhet:

Al-Ko BC 1200 E elektromos fűkasza - 1200 wattos

Hecht 1445 elektromos fűkasza - 1400 wattos

Van még más elektromos fűkasza ebben a kategóriában amit kihagytam és érdemes a figyelemre?

Aki ismeri ezeket a fűkaszákat, megírná, hogy mi egyiknek vagy a másiknak a legnagyobb előnye és hátránya?

Ja, és mit gondoltok, ha 3-4 év múlva ha valamelyik elromlik és alkatrészre lesz szükség, melyiknek jobb az alkatrész ellátása?

2018. szept. 10. 16:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A kormány egyébként érzésre jobb oldalt jó, baloldalt rövid, tehát asszem nehezen úszható meg a csere, de lehet, hogy csak megszoktam valamit, és annyi, hogy balra jobban be lehet lendíteni, megszokod, cső. :)
2018. szept. 11. 22:06
 12/17 A kérdező kommentje:

Egy kis késéssel de itt a jelentésem: Ez a Hecht fűkasza érezhetően erősebb a Lux Tool-énál, elvileg 400 Watt a különbség, watt mérővel ez 1200W-ot mutatott.

A bal oldali kormány vízszintes része valóban lehetne hosszabb 10-15 cm-el, a gyári alkatrész katalógus érdekes módon tartalmaz egy másik kormányt is (fotó is van róla), és ott szemmel látható, hogy a bal oldali kormány hosszabba jobb oldalinál.

Amúgy azzal sikerült enyhítenem a problémán, hogy a kormányt kissé előredöntve erősítettem hozzá a fűkaszához, hogy ne legyen olyan közel a bal kezemhez, ez sokat segített.

Viszont 1/2 órás fűkaszálás után a kezeimben illetve az ujjaimban éreztem a furcsa tingilingit, tehát a rezgéscsillapítása ennek a fűkaszának egyenlő a nullával, amin kell majd korrigálnom valahogy.

A Lux Tools kaszámmal, ami hasonló árkategóriájú kasza, nem volt ilyen probléma, ha 1 órán keresztül használtam, akkor sem bizseregtek az ujjaim.

Egyébként az 1,6 mm-es damil ami gyárilag jött a kaszával, még el sem fogyott, és a damil fejet is meglehetősen masszívnak találom, nem műanyagból hanem bakelitből van, és csak akkor adagolt damilt amikor szándékosan hozzáütöttem a fejet a talajhoz, véletlen hozzáérésre nem.

Összvéleményem erről az Echte kaszáról idáig jó.

2018. okt. 2. 14:41
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem a Husi fejjel szűnt meg a rezgés igazán, a bicajbelsős alátétkölteményeim inkább csak enyhítettek rajta, amíg a bazinagy Stihl fejet erőltettem. A gyári fejjel (a Stihl fej egyik kivezető öntvényszemének eltörésekor) még jobban rezgett. A T25 pedig pici, könnyű kezelni, tisztítás ujjal, és hülyeségnek tűnik, de annyira nem ráz, hogy hangról kell ráébrednem, ha az egyik szál letört. Mondjuk a bicajbelsős rezgéscsillapító-költemény ugyanúgy a helyén, talán beleszámít, mindenesetre nem tud nagyon rázni fél szállal se, és 2,7mm Stihl csendes damilt használok perpill (az volt akciós).
2018. okt. 2. 20:30
 14/17 A kérdező kommentje:

Először a bicajbelsős megoldást fogom kipróbálni, márcsak azért is, hogy egyszerre csak egy dolgon változtassak, hogy legyen összehasonlítási alapom.

Csak szimplán vagy duplán tettél a belsőből a cső köré?

Hány méter damilt lehet a Husi T25-ös fejre feltekerni? Mert pl. a Luxtoolséra csak 2x7 métert lehetett, szerintem az Echte fejére sokkal többet lehet, de még nem kellett bele új damilt tennem. Csak azért kérdezem, mert feltételezem, hogy minél kissebb a fej, annál kevesebb damil is fér rá.

2018. okt. 3. 00:44
 15/17 anonim ***** válasza:

2x3 jó méteres húzás rámegy, de jó damilból ez irdatlan területekre elég, ha nem a damilvágó eszi meg.

Bringabelsőből csak raktam két szembenállót minden felfogatási pontra, kicsit pontatlanul, csúnyán, ferdén, stb. Teljesen jó enyhíteni a rosszon és nullázni a jót.

2018. okt. 3. 22:35
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat, most, hogy megyünk bele a télbe, nem tudom, hogy mikor fogom legközelebb használni a fűkaszát, de majd utána megírom, hogy a gumi csillapító és a Husi fej mennyire vált be nálam. Addig is...
2018. okt. 4. 11:03
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen-igen, puszi neked is :D
2018. okt. 4. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!