Melyik elektromos fűkaszát vegyem meg?
Nem egésszen 4 éves (OBI) Lux-Tools E-FS 1000/38 típusú elektromos fűkaszámnak a hajtóműve beadta a kulcsot (ami lecsökkenti a motor fordulatszámát), az OBI által árult Lux Tools szerszámok hivatalos szervizétől, EWS Kft.-től azt a választ kaptam, hogy nincs semmilyen alkatrész hozzá.
Tehát akkor most egy új elektromos fűkaszában gondolkodom, idáig két típusról szedtem össze annyi infót, ami alapján számításba jöhet:
Al-Ko BC 1200 E elektromos fűkasza - 1200 wattos
Hecht 1445 elektromos fűkasza - 1400 wattos
Van még más elektromos fűkasza ebben a kategóriában amit kihagytam és érdemes a figyelemre?
Aki ismeri ezeket a fűkaszákat, megírná, hogy mi egyiknek vagy a másiknak a legnagyobb előnye és hátránya?
Ja, és mit gondoltok, ha 3-4 év múlva ha valamelyik elromlik és alkatrészre lesz szükség, melyiknek jobb az alkatrész ellátása?
Egy kis késéssel de itt a jelentésem: Ez a Hecht fűkasza érezhetően erősebb a Lux Tool-énál, elvileg 400 Watt a különbség, watt mérővel ez 1200W-ot mutatott.
A bal oldali kormány vízszintes része valóban lehetne hosszabb 10-15 cm-el, a gyári alkatrész katalógus érdekes módon tartalmaz egy másik kormányt is (fotó is van róla), és ott szemmel látható, hogy a bal oldali kormány hosszabba jobb oldalinál.
Amúgy azzal sikerült enyhítenem a problémán, hogy a kormányt kissé előredöntve erősítettem hozzá a fűkaszához, hogy ne legyen olyan közel a bal kezemhez, ez sokat segített.
Viszont 1/2 órás fűkaszálás után a kezeimben illetve az ujjaimban éreztem a furcsa tingilingit, tehát a rezgéscsillapítása ennek a fűkaszának egyenlő a nullával, amin kell majd korrigálnom valahogy.
A Lux Tools kaszámmal, ami hasonló árkategóriájú kasza, nem volt ilyen probléma, ha 1 órán keresztül használtam, akkor sem bizseregtek az ujjaim.
Egyébként az 1,6 mm-es damil ami gyárilag jött a kaszával, még el sem fogyott, és a damil fejet is meglehetősen masszívnak találom, nem műanyagból hanem bakelitből van, és csak akkor adagolt damilt amikor szándékosan hozzáütöttem a fejet a talajhoz, véletlen hozzáérésre nem.
Összvéleményem erről az Echte kaszáról idáig jó.
Először a bicajbelsős megoldást fogom kipróbálni, márcsak azért is, hogy egyszerre csak egy dolgon változtassak, hogy legyen összehasonlítási alapom.
Csak szimplán vagy duplán tettél a belsőből a cső köré?
Hány méter damilt lehet a Husi T25-ös fejre feltekerni? Mert pl. a Luxtoolséra csak 2x7 métert lehetett, szerintem az Echte fejére sokkal többet lehet, de még nem kellett bele új damilt tennem. Csak azért kérdezem, mert feltételezem, hogy minél kissebb a fej, annál kevesebb damil is fér rá.
2x3 jó méteres húzás rámegy, de jó damilból ez irdatlan területekre elég, ha nem a damilvágó eszi meg.
Bringabelsőből csak raktam két szembenállót minden felfogatási pontra, kicsit pontatlanul, csúnyán, ferdén, stb. Teljesen jó enyhíteni a rosszon és nullázni a jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!