Vecsésen vagy környékén hol lehet jó minőségű és tartós kerti szerszámokat vásárolni?
Nemsokára kertesházba költözünk és még nincs semmilyen eszközöm.
Első munka sóderes töltőföld termőföldre cserélése lesz kb 100nm-en, ehhez kellene masszív talicska, ásó, kapa, lapát, gereblye.
Nem a legolcsóbbat kell nézni. A 16000 forintos Praktikeres talicskát segédeszköz használata nélkül tönkre sem tudnád tenni. Ugyanez vonatkozik az Obi drágább talicskájára is.
Szerinted a kőművesek, építőipari cégek külön gyártatják valahol, vagy veszik azt, amit kapni lehet. AZ ilyen-olyan építőipar vagy gazdaboltok is kb. ugyanezeket tartják.
Csak egy példa, az egyik vecsési gazdabolt:
Se nem jobb, se nem rosszabb, mint a praktikeres talicska.
Hát, azért egy 100 m2-es nagybirtokba talán felesleges túl sokat beruházni...
Talicska-ügyben én azt javasolnám, hogy nézegesd a Jófogást, Vaterát, a helyi reklámújságokat. 5-6 E-ért már lehet venni olyant, ami jó állapotban van, csak a festék lekopott, meg itt-ott kicsit esetleg egyenetlen a felülete, de ettől tökélesen működik.
20 éve én is féláron vettem egy használtat, és azóta is tökéletesen bírja azt az évi fél-egy órai munkát, ami a ház körül adódik, és félteni sem kell attól, hogy leverődik a festék, mert a festéke a régi gazdájánál maradt.
Nem lehet, hogy a kertes háznál otthagytak nektek pár kéziszerszámot? Körülnéztél már a melléképületekben?
Új építés, csak a törmelék maradt itt, ezért kell talajt cserélni. :-(
Jófogást néztem, perpill nincs a közelben.
Sajnos a mostani olcsó szerszámok nem sokat érnek. Gyenge lemezből készülnek, például simán el is görbülhet az ásó az ásásban.
Nálunk vannak olyan szerszámok, aminek a gazdája már több mint 30 éve halott, tehát lehetnek minimum 50 évesek.
Javasolnám a Fiskars márkát, az életed végéig kiszolgál majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!