Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen növény lehet ez? (kép)

Milyen növény lehet ez? (kép)

Figyelt kérdés

Levendulaként vettem, akkor még nagyon pici volt. Kiültettem, nőtt-nőtt, fura is volt, hogy nem olyan levendulás és nem is virágzik... Ma jobban ránéztem, kicsit puha, plüssös anyagú a levele, és nagyon-nagyon kellemes illata van. Valamilyen fűszernövény lehet, de micsoda? Tárkonyra gondoltam, de ez a növény szürkésebb, nem olyan zöld, mint a fűszernövények.

[link]

2018. aug. 25. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Olasz szalmagyopár, másnéven curryfű.
2018. aug. 25. 22:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is ilyen hosszú szárú a levendula.

Nem értek hozzá annyira, de lehet hogy van több fajta is.

2018. aug. 26. 08:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Hasonlít a levendulára,de picit a zsályára is.
2018. aug. 26. 09:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Simán lehet levendula, sokszor csak illatról lehet eldönteni.

Pl. a rozmaring is nagyon hasonló.

Onnan tudom, hogy én 2 tövet vettem, egyiket virágpiacon, az volt ilyen, vékony, hajlékony, puha, és olyan hosszúra megnyúlt a szára, mint a tiednek.

A másikat az Auchanban vettem, zömök volt, erős, fás szárú, pedig méretre kb egyformák voltak.

És egy facebook-os kertészeti csoportban kaptam meg a választ: az egyik friss tavaszi szaporítás, a másik tavaly őszi. A növekedési időszakon méág egyik sem volt túl, de az egyiknek mégis volt már több hónapja megerősödni.

Szóval nyugi, jövőre már ez sem így fog kinézni.

Én is azt hittem, hogy átvertek, és nem is levendula.

Ugye idén vetted?

Egyébként én valamikor minden kérdésemet itt tettem fel, a gyk-n, aztán vagy nem is jött rá semmilyen válasz, vagy csak találgatások. Rátaláltam a Hobbikertészek, ide! nevű facebook csoportra, ahol ha ugyanezt kiíírod, fél óra alatt kapsz 50 választ.

De sajnos már abból a csoportból is kiléptem, mert nagyon felhígult, voltak balhék, meg nem szakmai kérdések kerültek ki, hanem mindenki töltötte fel a virágoskertjét, hogy lájkolják, meg már az unokákat is kitették, képzelheted több ezer tagnál ez hogy telespam-meli az üzenőfalat.

2018. aug. 26. 11:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Ahogy jobban megnézem a képet, egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez bizony levendula. Ne aggódj.

Ami nálam tavaly ilyen nyurga és puha volt, az most egy 30 centi átmérőjű bokor.

4 csokornyi virágot szüreteltem róla idén.

2018. aug. 26. 11:58
 6/6 anonim válasza:
Bizony levendula
2018. aug. 27. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!