Vettem egy bonsai fát, de nem tudom a nevét, se a gondozását. Segítene valaki aki ért is hozzá?
Nagy áruhuzaink egyikében bukkantam rá véletlenül a kis fára. A sok Fikus ginseng bonsai között elbújva, elárvulva egyedül, cimke nélkül, az ár volt csak rajta. Szerencsétlen neve "Bonsai-mix" volt, és nem találtam eladót aki segített volna. Megvettem. 2 hét telt el, és kezd konyulni, hullajtja a leveleit. locsolgatom 3 naponta állott, subtral oldatos vízzel, mert nem tudom hogy mennyi kell neki adni. Félárnyékos helyen tartom kint, mert bent klíma van...gondolom nem szereti. Kérem azokat a szakértőket akik a linkelt kép alapján felismernék, segítsenek beazonosítani, és egy pár tanáccsal ellátni. Nem szeretném ha a kis fám elpusztulna.
Köszönöm az idődet amit a kérdésemre szántál.
De sajnos csak kicsit lettem okosabb.
A nevét se a pontos gondozását még így sem tudom.
Szóval a hegy meg a mohamed története:D
Megtaláltam.
A növény neve Carmona Micropylla.
Elég elterjedt kis fa ez..csak erről én nem tudtam mint kezdő. Mint ahogy arról sem hogy az egyik legkényesebb bonsai fajta. A legkissebb változásra is ledobja a leveleit. Mondjuk az esetemben ez vitathatatlan.
Ahogy egy hozzáértő ember olvasmányából kiderült ezt a fát védeni kell a huzattól, a melegtől stb. Felsorolta én nem fogom...főleg magamnak nem. A lényeg hogy kisé párás, félárnyékos helyen, tőzeg nyirkosan tartásával, a szobában az ablaktól 1-1.5 méterre kell elhejezni...és a fa úgy is jelzi ha nem jó neki..de az ellenkezője is igaz. Ha valaki esetleg még tud speciális dolgokat azt szívesen meghalgatnám..
Tápoldatot minden alkalommal adsz neki? Lehet, hogy ez a fő probléma.
Azt nem akarom elhinni, hogy szobában jobban bírná, mint szabadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!