Kerítés elé, szűkebb helyre kéne valamilyen növény. Mit ajánlotok?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
A kerítés elé, kisebb helyre, nagyjából 1 m széles és 4 méter hosszú területre kéne valamilyen sövényszerű (de nem is kell feltétlen sűrűnek lennie), maximum 1-1,5 méter növény. Jelenleg hamisciprusok vannak, amik sajnos betegek, ki kell vágni őket. Tuja az nekem kicsit unalmas, feldobnám valami mással.
Van valamilyen tanácsotok mi legyen? :)
2018. aug. 2. 12:05
1/7 anonim válasza:
1 méter széles helyre? Örökzöld fáknak az nagyon kevés, kinövik előbb-utóbb. Valamilyen cserje való oda inkább. Örökzöld, lombhullató, virágzó legyen? Rengetegféle lehetőség van. Az se mindegy tudod-e, akarod-e nyírni például.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
Tudom, hogy pici hely :D
Igazából valamilyen virágzót tudnék elképzelni, természetesen akár nyírom is. Ne legyen feltétlen lombhullató. Ezek után milyen cserje jöhet szóba?
2018. aug. 2. 22:55
3/7 anonim válasza:
Hát igazából amiknek látványos virágai vannak, azok nem örökzöldek. Én ültetnék vagy 2-3 fajtát, hogy eltérő időben virágozzanak, legyen mondjuk tavasszal is virágzó, meg nyáron is. Tavaszi: labdarózsa, rózsalonc, aranyvessző,babarózsa. Nyári: mályvacserje, nyári orgona, hortenzia. Örökzöld: tűztövis, júliaborbolya, kecskerágó, babérmeggy.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2018. aug. 3. 11:16
5/7 anonim válasza:
Tűztövisből akár 20 cm szélességben is tudsz jól záró sövényt csinálni. Ráadásul örökzöld, és az élénk színű bogyói is jól mutatnak. (Cserében kissé macerás vele, mert szúr, mint az istennyila.)
6/7 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy milyen tájolású a szóban forgó terület. Tűztövist meg nem javasolok, mert az oroszlánok ellen van és nehezen kezelhető.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, amúgy nyugati tájolású.
2018. okt. 7. 20:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!